Večernji list - Hrvatska

Teško je pratiti Vettela, dva sam kilograma izgubio tamo

Na VN Španjolske Britanac je uspio popraviti bodovno stanje

- Katarina Kušec

Hamilton se krenuo vraćati u prvenstvo formule 1, nakon dvije utrke posta ponovno je otvorio pobjedničk­i šampanjac. sport@vecernji.net Sudeći po prvih nekoliko utrka sezone, bit će ovo zanimljivo prvenstvo formule 1. Zanimljivo, nakon dugo vremena, još otkako su pistama harali Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher i Damon Hill... nakon čega su zavladali uglavnom dueli. No početak ove sezone obećava zanimljiv nastavak. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel i Valtteri Bottas F1 scenu preselili su u Španjolsku. Britanac je izborio pole position i šansu da se bodovno oporavi dobro je iskoristio te uzeo 55. pobjedu u svojoj karijeri i iza sebe ostavio Sebastiana Vettela i Daniela Ricciarda (1. Hamilton 01:35:56.497, 2. Vettel 01:35:59.987, 3. Ricciardo 01:37:12.317). U ukupnom poretku vodi Vettel sa 104 boda, Hamilton ima 98, a treći Bottas 63.

Räikkönen kriv za suze

– Seb je bio jako brz. Nisam dovoljno dobro počeo, malo mi se čudno okretao kotač. Morat ću popričati sa svojim momcima o tome. Mislim da sam izgubio gotovo dva kilograma tamo. Bilo je teško usredotoči­ti se na Vettela. Pravi je privilegij utrkivati se protiv nekoga tko je dobar kao on – rekao je Hamilton nakon utrke. Odmah na početku Vettel je zagrizao, ali taj tempo nije držao do kraja, a nakon što je Kimi Räikkönen ispao, on je ostao jedini Ferrari na stazi. Ta činjenica rastužila je dječaka na tribini koji je uplakan u Ferrarijev­oj majici pratio odlazak Räikkönena sa staze. No on je na kraju ipak dobio zagrljaj i sliku s Kimijem, a suze je zamijenio osmjehom, dok Finac ipak nema razloga za slavlje kao ni njegov sunarodnja­k Valtteri Bottas koji se također nije proslavio u Španjolsko­j.

Ricciardo umjesto Bottasa

Mercedes je nakon Bottasove pobjede u Rusiji preuzeo vodeću poziciju u poretku konstrukto­ra, a Hamilton ju je sada povećao bez njegove pomoći. Tako je Valtteri koji je nakon 80 utrka u Rusiji konačno došao do prve pobjede na tome i stao. Na Circuitu de Barcelona – Catalunya ostao je bez bodova zbog problema s motorom. A njegov odlazak pomogao je Ricciardu. – Dobar je to osjećaj. Imali smo malo sreće što je Valterri stao, ali uzeli smo što smo mogli. Stvarno sam sretan što ponovno prolijevam šampanjac – rekao je Daniel Ricciardo koji je zadovoljan svojim novim postoljem, dok Vettel ipak malo žali. – Trudio sam se, gurao. Imao sam jako dobar početak pa poslije iz- gubio. Sramota, ali bila je to dobra utrka – rekao je Nijemac koji je završio na drugom mjestu. – Bila je to vrlo teška utrka sa strategijo­m i vozačima koji dolaze zajedno. Sve u svemu vrlo zadovoljav­ajuće – dodao je šef Mercedesa Toto Wolff. A na pitanje je li se Lewis Hamilton vratio on je jednostavn­o odgovorio: – Nikada nije ni otišao.

Teško je usredotoči­ti se na Vettela. Privilegij je utrkivati se protiv njega, kaže Hamilton

 ??  ?? Lewis Hamilton u Španjolsko­j je došao do svoje 55. pobjede u karijeri, ali Sebastian Vettel i dalje ima šest bodova prednosti u ukupnom poretku
Lewis Hamilton u Španjolsko­j je došao do svoje 55. pobjede u karijeri, ali Sebastian Vettel i dalje ima šest bodova prednosti u ukupnom poretku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia