Večernji list - Hrvatska

Tot: Zbog Maksimira sin mi je išao na hitnu

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Klub je okrenuo leđa treneru Mariju Totu nakon jedne od najuspješn­ijih sezona u kojoj se Istra napokon nije borila za ostanak Marijo Tot više nije trener Istre 1961, izvršni direktor kluba Michael Glover donio je odluku o prekidu suradnje s trenerom prve momčadi. U klupskom priopćenju se navodi da je takvu odluku donio nakon ‘pažljivog promišljan­ja nastalih okolnosti i dugotrajni­h razgovora s trenerom prve momčadi’.

Već je napustio Pulu

– Da, dobio sam otkaz nakon jedne od najuspješn­ijih sezona Istre u posljednji­m godinama. I mislim da nema potrebe komentirat­i sve to – javio nam se Tot kad je već napustio Pulu i na putu za Zagreb svratio na ručak u Opatiju. Tota su zapravo smijenili igrači koji nisu željeli da s njima putuje iz Pule u Zagreb na utakmicu s DinamomI kao kulminacij­a svega dogodio se presedan, svi igrači Istre pred početak susreta ustali su i zagrljeni okrenuli leđa klupi i svom treneru. – Tada se vidjelo kako svari stoje – kazao je nam je Tot. Da, Tota zapravo nije smijenio direktor, nego igrači. Glover je u četvrtak razgovarao s igračima i odnosi su izglađeni, a ceh je platio trener koji je tu momčad preuzeo posljednji­h dana 2016. godine i mirno je, nakon dugih godina teške muke i hoda po rubu ispadanja iz lige, doveo u situaciju da puno prije kraja prvenstva klub ne strepi. Možda je Tot imao svojih grešaka, ta tko ih nema, ali groteskno je da igrači smijene tre- nere. I da ga ponize javno u Maksimiru okrećući mu leđa. Takav događaj nismo nikad vidjeli. – Vjerojatno nikad više i nećete. Pa moj 15-godišnji sin tada je završio na hitnoj, možete zamisliti kakav je emocionaln­i šok dijete proživjelo. No, sad je s njim sve u redu – kazao nam je Tot.

Leđa okrenuli klubu, a ne Totu

Klub je stao iza igrača, valjda se vodeći činjenicom da je lakše maknuti trenera nego cijelu momčad. I tu je pogriješio, ozbiljan klub bi nakon te scene u Maksimiru sve igrače otjerao, mogao je to učiniti bez financijsk­e štete, raskinuti ugovore na štetu igrača koji su osramotili klub svojim ponašanjem. Ovako, Istra će zadnje dvije utakmice odigrati pod vodstvo dosadašnje­g Totova pomoćnika Darka Raića Sudara. I onda valjda za novu sezonu potražiti novog trenera. Samo, bit će zanimljivo vidjeti koji će to trener doći u Istru kad zna da ga dečki iz svlačionic­e prve momčadi mogu smijeniti kad im se ne svidi kako ih vodi, kad može očekivati da i njemu okrenu leđa. U svojoj navodnoj borbi za klub ti igrači nisu okrenuli leđa Totu, već upravo klubu.

 ??  ?? Marijo Tot već je jučer napustio Pulu i vratio se kući u Zagreb
Marijo Tot već je jučer napustio Pulu i vratio se kući u Zagreb

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia