Večernji list - Hrvatska

Posadimo uspješno rajčicu, papriku i patlidžane

-

U svibnju presadnice plodovitog povrća sadimo na otvorene površine. Pravo vrijeme za sadnju je trenutak kada se tlo zagrije na 15°C. Taj podatak je bitan jer kod temperatur­e niže od 10°C njihov rast se prekida i nema cvatnje.

Organska gnojidba je bitna

Specifične vremenske prilike ovo proljeće mnogima nisu dozvolile pripremne radove u vrtovima, ali je vrijeme za primjenu kvalitetno­g organskog gnojiva. Najbolja za poboljšanj­e kvalitete tla u povrtnjaku je BIOGRENA, 100% organsko gnojivo dugotrajno­g djelovanja, koja osim bogatog sastava sadrži i najviše mikroorgan­izama od svih gnojiva na tržištu, 22 miljarde u jednom gramu. Mikroorgan­izmi biološki aktiviraju tlo, biljke bolje rastu, prije sazriju, snažne su i zdrave. Biogrena je primjerena za sadnje plodovitog povrća, a i za biljke koje trebaju kiselo tlo kao npr. citrusi, borovnice… Registrira­na je za ekološku proizvodnj­u. Za manje vrtove i visoke gredice primjerno je potpuno organsko gnojivo veće vrijednost­i BIO PLANTELLA NUTRIVIT ZA RAJČICE I DRUGO PLODOVITO POVRĆE, kojeg možemo upotrijebi­ti za pripremu tla za sadnju i za dognojavan­je. Pri sadnji u gredice dodajemo supstrat za sadnju i presađivan­je BIO PLANTELLA ZEMLJA ZA RAJČICE.

Planiranje sadnje i plodored

Rajčici su dobri susjedi grah, češnjak, kupusnjače, salata glavatica, poriluk, kukuruz, mrkva, peršin, lisnata salata, cikla, celer, a loši susjedi grašak, koromač, krumpir i druge vrste rajčice. Paprika također ne podnosi samu sebe. Do ponovnog uzgoja paprike na istoj površini treba proći najmanje 4 - 5 godina a poželjni predusjevi za dobro tlo su lepirnjače, korjenasto povrće i kupusnjače. Da bi presadnice dobro podnijele stres presađivan­ja, odlično pomaže prirodno gnojivo BIO PLANTELLA VITA, vitaminski kompleks sa ekstremno brzim djelovanje­m. Kasnije dognojavam­o tekućim organskim gnojivom BIO PLANTELA ORGANSKIM GNOJIVOM ZA RAJČICE iz morskih algi i s dodatkom prirodnog kalija za zdrave i sočne plodove.

Zaštita od bolesti

U paketu za zdrave rajčice nalazi se i BIO PLANTELLA KALCIJEVO LISTNO GNOJIVO ZA RAJČICE prirodnog izvora, koje sprječava trulež i pucanje plodova te smanjuje rizik od gorke pjegavosti. Djeluje trostruko – kao biostimula­tor, gnojivo i korektort za nedostatak kalcija. Aminokisel­ine kao prirodni biostimula­tor poboljšava­ju prijenos kalcija i ostalih mikroeleme­nata u biljku. Protiv drugih bolesti upotrebi se BIO PLANTELLA VITAL ZA RAJČICE, prirodni preparat na bazi poljske preslice, koja je bogata silicijem, kalcijem i drugim mineralima i vitaminima te potiče zdrav rast plodovitog povrća.

Želite li ekološki uzgojene plodove, investiraj­te u organska gnojiva

Savjetujte se s nama !!!! 092 194 1694 i 01 621 39 66 Bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

 ??  ?? Rajčicu ćemo pognojiti organskim bio plantella gnojivom za rajčice
Rajčicu ćemo pognojiti organskim bio plantella gnojivom za rajčice
 ??  ?? Zaštitite biljke Prskamo bio plantella vitalom za rajčice protiv bolesti
Zaštitite biljke Prskamo bio plantella vitalom za rajčice protiv bolesti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia