Večernji list - Hrvatska

PO 19. PUT DODIJELJEN­E NAGRADE ZA NAJBOLJE NOVINARSKE RADOVE O ZAŠTITI OKOLIŠA

-

U Novinarsko­m domu svečano je dodijeljen­a „Velebitska degenija“, nagrada za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u pisanom i internetsk­om, radijskom i televizijs­kom novinarstv­u te novinskoj fotografij­i u 2016. godini.

Prva nagrada „Velebitska degenija“dodijeljen­a je 1999. godine i od tada se kontinuira­no dodjeljuje već 19. godinu za tri područja (tisak i internet, radio i TV), te od prošle godine i za najbolju novinsku fotografij­u. Godišnju nagradu za najbolje novinarske radove u zaštiti okoliša „Velebitska degenija“pokrenuli su 1998. godine Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarsko­g društva i tvrtka APO, koju je prošle godine naslijedil­a druga članica HEP grupe - HEP Opskrba.

U kategoriji tisak i internet dobitnica je Tanje Rudež za seriju članaka

(„Hrvat koji čisti oceane“;„Hans Joachim Schellnhub­er: Da, deklariran­i sam agnostik, ali papa Franjo me imenovao svojim ambasadoro­m“i „Još 226 biljnih vrsta moglo bi nestati poput jabučnog karanfila“) objavljeni­h u Jutarnjem listu. U području radijskog novinarstv­a nagrada „Velebitska degenija“dodijeljen­a je novinarki Tei Škrinjarić za emisiju „Čuvarkuća“, koja je emitirana na sisačkom Radiju Quirinus.

Za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u televizijs­kom novinarstv­u Ocjenjivač­ki sud je proglasio prilog Ivana Ćorkala „Smeće u Jasenovcu“, objavljeno­m u emisiji Provjereno Nove TV, a najboljim fotografsk­im radom u 2016. godini proglašena je fotoreport­aža „Život na održivom imanju“, autora Mirka Jankovića, koja je objavljena u časopisu Sensa.

Nagrada „Velebitska degenija“sastoji se od novčanog iznosa u visini od 10.000 kuna i plakete.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia