Večernji list - Hrvatska

HDZ zamolio Jamba da ne radi kampanju njihovu kandidatu

- Iva Boban Valečić iva.boban-valecic@vecernji.net ZAGREB

U HDZ-u se ne boje SDPove neformalne podrške Mostovim kandidatim­a. Uvjereni su da će birači te stranke ostati kod kuće Dojučerašn­ji koalicijsk­i partneri HDZ i Most sučelit će se u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora u nizu sredina, a majka svih bitaka odigrat će se u Metkoviću. Mostova v.d. gradonačel­nica Katarina Ujdur tamo brani poziciju pred HDZ-ovim Daliborom Milanom, a prvi je krug prošao vrlo tijesno – Milan je osvojio samo 182 glasa manje od Ujdur, dok je na trećem mjestu ostao HSS-ov Stipe Gabrić Jambo s podrškom od 13,68 posto.

Nestao iz medija

S obzirom na to da je u kampanji poručivao kako će, ne uđe li osobno u drugi krug, podržati Milana “mišlju, riječju i djelom”, samo da onemogući da Most ostane na vlasti, očito je da Ujdur teško može računati na podršku Jambovih birača, a upravo tu činjenicu u Mostu su prepoznali kao alat protiv Milana. HDZ-ova kandidata zato glasno pozivaju da se izjasni što zapravo misli o razdoblju kada je Jambo vladao Metkovićem. Opasnost od takvog pristupa prepoznali su i u HDZ-u, u kojem se neslužbeno može čuti kako su Jambu zahvalili što je svoje birače pozvao da u drugom krugu podrže Milana, a potom ga zamolili da se do izbornog dana pasivizira. – Ovo više nije njegova kampanja. Kandidati su Milan i Ujdur – poručuju iz HDZ-a, a da je Jambo poslušao njihov savjet, govori i činjenica da je proteklih nekoliko dana nestao iz javnog prostora. Osim Metkovića, dojučerašn­ji partneri ogledat će se i u završni- ci izbora za župane u Dubrovačko-neretvansk­oj, Splitsko-dalmatinsk­oj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Neformalna podrška SDP-a

I dok su i u Mostu svjesni da će njihov Nikola Grmoja teško uspjeti u Dubrovačko-neretvansk­oj županiji, tvrde da njihova preostala dva kandidata Miro Bulj i Tomislav Panenić imaju dobre šanse. U prilog im ide razjedinje­nost HDZ-a u Splitsko-dalmatinsk­oj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali i neformalna podrška SDP-a. U HDZ-u se, međutim, ne boje te podrške. – Štetu od te podrške imat će samo SDP. Pozive Arsena Bauka poslušat će samo najodaniji članovi stranke, dok su preostali njihovi birači toliko demotivira­ni debaklom SDP-a na jugu Hrvatske da će ostati doma – uvjeren je jedan istaknuti dalmatinsk­i HDZ-ovac.

U Mostu vjeruju da imaju šanse pobijediti u Vukovarsko-srijemskoj i Splitskoj županiji

 ??  ?? Petrov s kandidatki­njom za gradonačel­nicu Metkovića Katarinom Ujdur
Petrov s kandidatki­njom za gradonačel­nicu Metkovića Katarinom Ujdur
 ??  ?? Dalibor Milan (HDZ) osvojio je samo 182 glasa manje od Ujdur (Most)
Dalibor Milan (HDZ) osvojio je samo 182 glasa manje od Ujdur (Most)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia