Večernji list - Hrvatska

Dubok dekolte je prošlost, hit je ‘underboob’

Donji dekolte izrazito je seksi, a nosit će se ovog ljeta i u gradu i na plaži

- Scena@vecernji.net

Trend prekratkog topića još 2002. pokušala je uvesti Christina Aguilera, ali postao je moderan tek sada kada su ga začele sestre Kardashian Iva Stilinović Grahovac Ako je suditi po aktualnim svjetskim trendovima, najveći hit ovog ljeta na plažama bit će tzv. underboob ili diskretno (ponekad više, a ponekad manje) pokazivanj­e donjeg dijela grudi koji izviri ispod majice ili pak bikinija.

Dio je Rihannine kolekcije

Začetnicom trenda može se smatrati najstarija sestra klana Kardashian, Kourtney, koja je s odmora u Meksiku na društvene mreže plasirala fotografij­e u bikiniju koji se čini kao da je slučajno broj ili dva manji. Ipak, zaista bi bilo čudno da osoba koja je okružena vojskom stilista pogriješi u konfekcijs­kom broju. Izglednije je da planira aktualizir­ati novi modni trend. Međutim, ako se vratimo malo u prošlost, nije 2017. godina “underboob” trenda, nego 2002., kada se pjevačica Christina Aguilera, koja je tada poharala glazbene ljestvice hitom “Dirrty”, pojavila na dodjeli MTV-jevih nagrada kombiniraj­ući šal kao top ispod kojeg je pokazala dobar dio grudi. Nakon godina i godina pokazivanj­a dekoltea, zatim “sideboob” trenda (koji otkriva grudi sa strane), kažu kako je trenutačno najseksepi­lniji novi dekolte – onaj donji. Tako smo u spotu Kanyea Westa za pjesmu “Fade” mogli uživati u “underboob” efektu seksepilne plesačice Teyane Taylor, dok je Lady Gaga također nedavno samouvjere­no šetala u minijaturn­im topićima koji otkrivaju “donji dekolte”. Modeli poput Gigi Hadid, Belle Hadid i Kendall Jenner dodatno su popularizi­rali taj trend, a Kendall se i fotografir­ala u rezanom džemperu, objavila fotografij­u na društvenim mrežama i napisala: “Underboob je baš za mene”. Za pjevačicu Rihannu možemo pak reći da je kraljica underboob trenda, što u spotovima, što na crvenim tepisima i u modnim editorijal­ima, a uvrstila ga je i svoju modnu kolekciju.

Samo za dobro tijelo

O ekstremno kratkim topovima oglasila se i Amy Odell, urednica portala američkog časopisa Cosmopolit­an. – Iako kratki topovi nisu novost, posljednji­h su mjeseci postali moderni. Trendovi su pokazali da je samo komad izložene kože na neočekivan­om mjestu vrlo seksi – rekla je. Trendu su se pridružile i ostale zvijezde savršena tijela poput pjevačice Jennifer Lopez i manekenke Emily Ratajkowsk­i.

 ??  ?? Gigi Hadid
Gigi Hadid
 ?? DANIJEL BERKOVIĆ/PIXSELL ?? Ispričala se poslije reakcija Trumpa i prve dame Amerike Voditeljic­a je otkrila tko ju zna obuzdati
DANIJEL BERKOVIĆ/PIXSELL Ispričala se poslije reakcija Trumpa i prve dame Amerike Voditeljic­a je otkrila tko ju zna obuzdati
 ??  ?? Kylie Jenner
Kylie Jenner
 ??  ??
 ??  ?? Emily Ratajkowsk­i
Emily Ratajkowsk­i
 ??  ?? Bella Hadid
Bella Hadid
 ??  ?? Miley Cyrus
Miley Cyrus

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia