Večernji list - Hrvatska

Noka Serdarušić po drugu europsku krunu

Rukometaši francuskog PSG-a prvi put u povijesti izborili finale Lige prvaka, u polufinalu su bili bolji od mađarskog Veszprema (27:26)

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Sjajnu smo rukometnu predstavu gledali u polufinalu Lige prvaka, slavio je PSG protiv neugodnih Mađara Rukometaši francuskog PSG-a prvi put u povijesti kluba igrat će u finalu Lige prvaka. U polufinalu su pobijedili mađarski Veszprem sa 27:26 i tako im se osvetili za dva ranija ispadanja u četvrtfina­lima Lige prvaka. Veszprem neće treći put zaredom igrati u finalu, a imali su priliku u zadnjem napadu doći barem do produžetka. No dodavanje Palmarsson­a do Nilssona nije prošlo.

Noka lovi Zdravka Zovka

Luka Stepančić, jedini hrvatski igrač u dresu francuskog prvaka, prvi će put igrati za ovaj vrijedan trofej, a Zvonimir Serdarušić postao je prvi hrvatski trener kojeg ćemo gledati u finalu Final-Foura koji se igra od 2010. godine. No Noka je već jednom osvojio Kup prvaka, s njemačkim Kielom 2007. godine i, ako danas (finale je na rasporedu u 18 sati) osvoji drugi trofej, dostići će Zdravka Zovka koji jedini od hrvatskih trenera ima dva osvojena trofeja Kupa prvaka, oba sa Zagrebom. Ako je netko pomislio da Köln Arena neće biti dupkom puna jer prvi put u povijesti na završnom turniru nema nijedne njemačke momčadi, prevario se. Jer sportska kultura kod Nijemaca ipak je na prvom mjestu, došli su uživati u rukometnim poslastica­ma. Kao i svake godine, na tribinama je u prvoj polufinaln­oj utakmici bilo 20.000 gledatelja. Jasno, bilo je više mađarskih nego navijača PSG-a. Potpuno razumljivo jer je Veszprem rukometni grad, dok je rukomet u Parizu tek deseti sport po broju gledatelja. Bez obzira na velike francuske rukometne dosege. Ostat će upisano je da su prva pogotka na ovogodišnj­em Final-Fouru postigli hrvatski igrači. Luka Stepančić doveo je PSG u vodstvo, a Renato Sulić odmah je potom izjednačio. Na kraju će ispasti da su im to ostali i jedini pogoci u polufinalu. Bilo je čudno što je Stepančić uopće bio u početnoj postavi jer uglavnom cijele sezone ulazi s klupe kao zamjena za Remilija. No Noka je procijenio da Remili puno slabije igra u obrani pa je priliku dobio Luka. U drugom poluvremen­u u napadu je ipak igrao Remili, a Luka ga mijenjao u obrani. S druge strane Renato Sulić bio je jako dobar. Posebice u obrani i stoga nije ni čudo što je Lino Červar, izbornik hrvatske reprezenta­cije, inzistirao da Sulić bude dio momčadi Hrvatske za Europsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin 2018. godine. Nakon sedam godina izbivanja iz reprezenta­cije Sulić je pristao i doći će na listopadsk­e pripreme. Treći hrvatski igrač u ovom polufinalu, Mirko Alilović, malo je branio. Jednom je ušao na obranu sedmerca i obranio ga, potom je ostao još malo na vratima gdje je upisao još samo jednu obranu. Noka Serdarušić, bez obzira na to što kao trener u Francuskoj radi od 2013. godine, prvo u Aixu, pa od 2015. u PSG-u,vodi igrače s klupe na njemačkom jeziku. Ni to nije čudno. Noka je u Njemačkoj, prvo kao igrač, a onda kao trener proveo 23 godine. A glavni igrači PSG-a igrali su u Njemačkoj (N. Karabatić, Omeyer, Narcisse), a jedan je Nijemac (Gensheimer) pa je komunikaci­ja više nego dobra.

Omeyer opet prevaga

Omeyer je s Kielom i Montpellie­rom bio prvak Europe, sada to želi s trećim klubom PSG je nakon 14 godina prva francuska momčad koja će igrati u finalu Lige prvaka

– Rekao sam i prije utakmice da vratar ne mora biti prevaga, ali da za pobjedu mora imati barem 15 obrana. Pokazalo se moje razmišljan­je točnim jer je Omeyer imao 15 obrana, a ključni igrači bili su Hansen, stariji Karabatić i Gensheimer - rekao je hrvatski rukometni stručnjak Zvonimir Noka Serdarušić. Najefikasn­iji kod PSG-a bili su Gensheimer i Hansen sa po sedam pogodaka, a kod Veszprema se istaknuo Nagy sa šest pogodaka. – Već sam se naviknuo na razočarenj­a u Kölnu. Lani sam izgubio dobiven finale, a sada evo i novog poraza od PSG-a – rekao je tužni Mirko Alilović. Luka Stepančić bio je sretan . – Treći smo ih put pobijedili ove sezone i sve tri utakmice bile su jako slične. Znao sam da će biti dosta čvrstih duela. No sada treba ovu utakmicu što prije zaboraviti i pripremiti se za finale. Moj prvi

Luka.• veliki finale – istaknuo je

 ??  ?? Sjajni hrvatski stručnjak ide prema novom uspjehu – Zvonimir Serdarušić
Sjajni hrvatski stručnjak ide prema novom uspjehu – Zvonimir Serdarušić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia