Večernji list - Hrvatska

Odradio trening pa požurio da stigne na svoje vjenčanje

Nakon dvije i pol godine veze vjenčali se naš zlatni veslač i olimpijac Valent Sinković i Antonela Šušak

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Mladoženji­n je kum boksač Filip Hrgović, počasni kum je Bandić, a poslije crkvenog obreda do jutra su slavili u Kupinečkom Kraljevcu

Kada borci u usponu pobijede nekog teškog protivnika, obično već u ringu proglase tko im je sljedeća meta pa, ako je ovaj u publici, upru prstom u njega i kažu: “You are next”. A upravo takav “prst sudbine” ugledao je naš najbolji boksač Filip Hrgović, ali na svadbi svog vrlog prijatelja Valenta Sinkovića. Naime, upravo je Hrga ulovio podvezicu pa bi on, po pučkom vjerovanju, trebao biti sljedeći mladoženja. Doduše, dozvolite nam da u šali posumnjamo da je ovdje riječ o novoj “namještalj­ci” u hrvatskom sportu jer nekako nam se čini da nije Hrga slučajno bio ispred svih neženja i da ga mladoženji­na ruka nije mogla promašiti.

Za uspjeh treba čvrsta veza

To je djelić izuzetno vesele atmosfere sa svadbenog slavlja veslača i olimpijca Valenta Sinkovića i Splićanke Antonele Šušak, koja je ovom prilikom blistala u vjenčanici splitskog dizajnersk­og dvojca Arileo, odr- žanog na romantično­m imanju Luna kod Kupinečkog Kraljevca kamo su se svatovi uputili nakon vjenčanja u crkvi sv. Antuna Padovansko­g. A sportskom paru, jer mladenka je bila perspektiv­na tenisačica, kumovali su sportaši. Antoneli bivša tenisačica, danas pravnica Klara Gea Marcan, a Valent je za kuma izabrao upravo Filipa Hrgovića s kojim se sprijatelj­io još 2011. godine za vrijeme vojničke obuke u Požegi. Nastavno na to, žestinu na plesnom podiju diktirali su sportaši, ponajprije veslači koji su poznati po tome da žestoko slave svoje pobjede. No unatoč velikoj “borbenosti” na plesnom podiju i brojnim zdravicama, mladoženju već danas čeka vrlo težak trening u dvojcu bez kormilara. Uostalom, trenirali su on i brat Martin i na dan Valentova vjenčanja. Trener Nikola Bralić ni na taj poseban dan nije imao milosti pa su dečki, veslajući dionice, odveslali 20 kilometara. A ponajbolji svjetski veslački trener činio se zadovoljni­m što se oženio i drugi član njegove zlatne olimpijske posade. Naime, mlađi brat Martin učinio je to u rujnu 2013. kada je razmijenio zavjete vjernosti s tadašnjom studentico­m prava Sinjankom Manuelom Kanaet. – Za muške sportaše uvijek je bolje da imaju čvrstu vezu ili da su u braku jer slobodan sportaš, koji emotivno luta, počesto je sebi najveći protivnik u svom sportu – mudro je zborio iskusni stručnjak.

Borbenost na podiju

Svatovi s mladenkine strane bili su i vaterpolsk­i olimpijski pobjednici Milivoj Bebić (57) i Deni Lušić (55) jer su oni suigrači Antonelina oca Zorana, također bivšeg vaterpolis­ta splitskog POŠK-a, a među mladenkino­m rodbinom prepoznali smo i nogometnog trenera Ivu Šuška. Mladoženju su pak bodrili vrhunski ortoped dr. Tomislav Smoljanovi­ć i uspješni poduzetnik Marko Banović, nekad i sami vrhunski veslači svjetske klase. Valentu u čast proveselit­i se došao i bivši europski gimnastičk­i prvak Marijo Možnik, a nakratko je navratio i gradonačel­nik Bandić, kojeg nam je mladoženja predstavio kao svojeg “počasnog kuma”.

Podvezicu je uhvatio Filip Hrgović čime je simbolično otkriveno da će uskoro i on pred oltar

 ??  ??
 ??  ?? Špalir veslača Profesiona­lnom veslaču počast se odaje njegovim oružjem – veslima
Špalir veslača Profesiona­lnom veslaču počast se odaje njegovim oružjem – veslima
 ??  ?? Frano i Lea Ridjan Na plesnom podiju među uzvanicima je sa suprugom briljirao poznati HRT-ov voditelj
Frano i Lea Ridjan Na plesnom podiju među uzvanicima je sa suprugom briljirao poznati HRT-ov voditelj
 ??  ??
 ??  ?? Filip Hrgović i Marinela Čaja Kum i njegova zgodna izabranica, zagrebačka odbojkašic­a, najveća životna podrška
Filip Hrgović i Marinela Čaja Kum i njegova zgodna izabranica, zagrebačka odbojkašic­a, najveća životna podrška
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Martin i Manuela Sinković Ponosni mlađi mladoženji­n brat sa suprugom s kojom je u braku od 2013.
Martin i Manuela Sinković Ponosni mlađi mladoženji­n brat sa suprugom s kojom je u braku od 2013.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia