Večernji list - Hrvatska

HNS mijenja svoj Statut, u Skupštinu ulazi i Dario Šimić

Veću važnost sada će imati igrači i klubovi – kazao je Dario Šimić

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

I naša će udruga imati svog predstavni­ka u Skupštini HNS-a, sve ide nabolje – kazao je Dario Šimić, predsjedni­k sindikata

Završetkom prvenstva i finalom kupa, kada nam je još samo ostalo doznati hoće li prvoligaš biti Gorica ili Cibalia, počinju planovi za novu ili nove sezone. I dok klubovi već pokušavaju složiti svoje kadrovske križaljke ne bi li u novoj sezoni bili bolji, i u Hrvatskom nogometnom savezu početak lipnja odlučili su posvetiti nogometnom napretku. Naime, danas će se u Zagrebu održati sjednica Skupštine HNS-a, a među ostalim, kao najvažnije, na dnevnom će se redu naći i promjena Statuta HNS-a. Naoko beznačajan birokratsk­i posao, ali nije baš tako, bit će nekih promjena koje bi trebale donijeti bar mala poboljšanj­a našem nogometu. Na sjednici Skupštine bit će i predsjedni­k Hrvatske udruge Nogometni sindikat Dario Šimić koji bi, kako doznajemo, trebao postati i član Skupštine HNS-a.

Već surađujemo sa Savezom

– Na ovu je Skupštinu naša udruga pozvana kao gost, ali kako će biti riječ o promjeni Statuta, u tom će se najvišem tijelu HNS-a naći i predstavni­ci igrača, klubova. Tako ćemo i mi kao udruga igrača imati predstavni­ka – kazao nam je Dario Šimić. Upravo bi on trebao biti predstav- nik udruge u Skupštini. Šimić je već dobro upućen u sve što bi se trebalo dogoditi, a to je veća uloga igrača i klubova u radu Nogometnog saveza. – Mogu reći da je sve krenulo nabolje, držim da klubovi trebaju voditi glavnu riječ, ili bar imati značajniju ulogu u Savezu nego što su je imali dosad. I puno smo radili s ljudima iz Saveza na usuglašava­nju raznih akata, s Nikolom Badovincem (predsjedni­k Komisije za propise HNS-a, nap. a.) i Vladom Ivetom (tajnik saveza) – dodao je naš proslavlje­ni reprezenta­tivac koji je odigrao stotinu utakmica za A vrstu.

Ne ponovio se Split

I ako netko zaslužuje mjesto ne samo predsjedni­ka spomenute udruge, onda je to on. I bilo bi lijepo da je još više bivših i sadašnjih igrača uključeno u rad Saveza, pogotovu onih koji iza sebe imaju takvo veliko igračko iskustvo. A Dario ga je skupljao od Dinama, preko Intera, Milana, Monaca... Predsjedni­k Nogometnog sindikata kaže da je sada i situacija u našoj ligi bolja negoli je bila proteklih godina, da klubovi ipak redovitije plaćaju igrače. Nažalost, Split, koji dugo nije plaćao svoje nogometaše, preselio se u treću ligu, ali bolje i to nego da je držao igrače pod ugovorima koje nije mogao poštovati. I nadamo se da se to više nikome neće dogoditi. – Bolje je nego proteklih godina, a sad treba podignuti ugled našeg nogometa, treba mu još pomoći. Treba još pomoći i nogometaši­ma jer držim da su porezi na njihova primanja, pogotovu za one koji imaju manja primanja, preveliki. No, radit ćemo i na tome, zato je dobro da će u Skupštini HNS-a na klubovima biti veći naglasak – zaključio je Šimić.

Šimić zaslužuje biti u Skupštini, što više igrača u nogometnoj organizaci­ji, to bolje

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Sportaši kao Janica Kostelić i Dario Šimić mogu pomoći sportu i nogometu
IGOR KRALJ/PIXSELL Sportaši kao Janica Kostelić i Dario Šimić mogu pomoći sportu i nogometu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia