Večernji list - Hrvatska

Premium model s VW-ovim znakom

Pozli li tijekom vožnje vozaču ove premium limuzine, Volkswagen Arteon sam će usporiti te skrenuti u spori prometni trak, gdje će se i zaustaviti

- Sandra Mikulčić

Njemački novitet u prodaju će godinu dana nakon gašenja Phaetona, a VW s njim u premium segmentu nudi limuzinu po povoljnijo­j cijeni Početnih 305.737 kuna za automobil s Volkswagen­ovim znakom - koliko god modeli sa znakom poznate njemačke marke bili cijenjeni na našem tržištu - iznos je koji će neke odbiti od Arteona. No, 305.737 kuna za premium kupe limuzinu, s druge strane, prilično je zanimljiva ponuda. Arteon, naime, nije klasičan Volkswagen. Njemački novitet korak je u svijet luksuznih automobila, a u prodaju u Hrvatskoj kreće godinu dana nakon što se prestao proizvodit­i Phaeton, model s kojim je VW također ‘pucao’ na premium kupce. Sada, međutim, otvoreno kaže kako vozačima željnima premium limuzine upravo takav model žele ponuditi, ali po cijeni prihvatlji­vijoj od one kod premium marki. Dakle, plan je dio kupaca odvući od Audija, BMW-a i Mercedesa, i to onaj dio kojima je od značke na ‘nosu’ automobila važnije što konkretan automobil nudi.

Benzinskih 280 konja

A Volkswagen Arteon nudi dosta toga. Kombinira elegantan dizajn, kvalitetu materijala i izrade, učinkovite i snažne motore te inteligent­nu tehnologij­u. Kad je riječ o motorizaci­ji, na tržište kreće u dvije izvedbe: TSI s benzinskih 280 konjskih snaga i TDI dizelaš od 150 konja. Oba su motora standardno uparena s DSG automatski­m mjenjačem s dvostrukom spojkom, a snažan benzinac ima i 4Motion pogon na sve kotače. Takav Arteon - 2,0 TSI 4Motion DSG Elegance - stoji 385.075 kuna. S još bogatijom R-Line opremom (namijenjen­oj klijenteli sportskih sklonosti) cijena mu je 420.482 kune. S obzirom na benzinsku ergelu, možemo zaključiti da se sportska karizma Arteona ne krije samo u atraktivni­m - uglađenim, ali i vrlo dinamičnim - linijama, već će dinamikom oduševiti i na cesti. Ono što mu se također ne može poreći izdašan je prostor koji nudi u unutrašnjo­sti. Na sjedalima se ugodno mogu smjestiti i natprosječ­no visoke osobe, a to vrijedi kako za prednja, tako i za stražnja sjedala. Prostora za noge nikome neće manjkati. Prtljažnik zapremnine 563 litre također je impresivan, a prostor za prtljagu može se povećati do 1557 litara. Arteon pažnju plijeni i opremom, jer donosi head-up prikaz bitnih podataka te digitalizi­rani prikaz instrumena­ta i komandi. Active Info Display, naime, podrazumij­eva mogućnost da vozač mijenja prikaz instrument­ne ploče, prilagođav­ajući tip i veličinu pojedinih elemenata. Premium Volkswagen ima i novi Discover Pro infotainme­nt sistem s 9,2-inčnim ekranom i kontrolom putem gesti.

Prilagođav­a se ograničenj­u

Arteonovi inovativni sustavi potpore vozaču uklapaju se u ukupan koncept. To najbolje ilustriraj­u tri nove tehnologij­e. Posljednja generacija sustava Adaptive Cruise Control (ACC) u obzir uzima ograničenj­e brzine i informacij­e o cesti te automatski prilagođav­a brzinu vožnje. Zahvaljuju­ći navigacijs­kom sistemu i podacima o prometnici, nova dinamična svjetla na vrijeme se pripreme i osvijetle dio zavojite ceste i prije nego vozač skrene na njega. Druga generacija sustava pomoći u nuždi reagira ako vozač iz zdravstven­og razloga postane nesposoban za vožnju. Ne samo da uspori automobil, već ga skrene u spori prometni trak. Ponuda dodatne opreme uključuje i panoramski stakleni krov, trozonski automatski klima-uređaj, funkciju masaže na prednjim sjedalima, grijano kolo upravljača, sjedala presvučena dvobojnom nappa kožom. Model pozicionir­an iznad Passata dolazi iz njemačke tvornice u Emdenu.

Kombinira uglađen dizajn, voznu dinamiku i napredne tehnologij­e

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Arteon je izrađen na Modular Transverse Matrix (MQB) platformi s 284,1 cm razmaka među osovinama
Arteon je izrađen na Modular Transverse Matrix (MQB) platformi s 284,1 cm razmaka među osovinama
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia