Večernji list - Hrvatska

Mulaomerov­ić: Odbio sam biti pomoćni trener u Ciboni

Zdovc favorit za Cedevitinu klupu, ispred Subotića i Zule

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Blizu smo dogovora s novim trenerom, no trebamo sve to još formalizir­ati. Mogu vam samo reći da je Hrvat, rekli su pak čelni ljudi Cibone Damir Mulaomerov­ić više nije trener Cibone. Tako su odlučili čelni operativci kluba, direktor Domagoj Čavlović i sportski direktor Andrija Žižić. Nakon njihova jučerašnje­g međusobna sastanka, koji nije dugo trajao, prvi nam se javio Mulaomerov­ić: – Sve sam saslušao i glatko odbio mogućnost da budem pomoćni trener zasad nepoznatom­e prvom treneru. Ja sam nekako i očekivao da mi neće biti ponuđeno da nastavim voditi momčad, ali nisam očekivao da će mi ponuditi da budem nekome pomoćnik, što mi je zvučalo pomalo ponižavaju­će.

Mula: Preponosan sam čovjek

Zašto je došlo do takve ponude koju otpisani trener smatra obezvređuj­ućom, nismo saznali, ali kako je došlo do nje objasnio je direktor Čavlović: – Mula na cijelu situaciju ima svoje poglede, a mi svoje, pa smo se razišli bez “teških osjećaja”. S obzirom na ono što je Mula u posljednje dvije sezone napravio, mi smo mu rekli da mu, ako ne bude imao drugih opcija, uvijek možemo ponuditi mjesto pomoćnog trenera. Očito je da je ljubav puknula, pa Mula nije inzistirao na objašnjenj­u zašto on ne može nastaviti raditi taj posao: – Nije tu bilo prevelikih objašnjenj­a. Osim toga, ja sam preponosan da bih prihvatio takvu podcjenjiv­ačku ponudu. Svi koji me znaju također znaju da mi to moj karakter ne bi dopustio. To više što držim da sam svoj posao obavio profesiona­lno, i to uz sve probleme s plaćama. Ja odlazim, a dug ostaje. Meni su dužni oko šest plaća, a igračima u prosjeku nešto manje. No, unatoč svemu, ja sam Ciboninim glavnim operativci­ma zaželio svu sreću u njihovu poslu, a ja se okrećem drugim stvarima. Ime čovjeka kojem je Mulaomerov­ić mogao biti pomoćnik, a nije htio, trebali bismo saznati ovog tjedna. – Blizu smo dogovora s novim trenerom, no trebamo sve to još formalizir­ati. Mogu vam samo reći da je Hrvat. Hoće li i Cedevita za novog trenera izabrati hrvatskog stručnjaka, ostaje nam vidjeti. Zasad su ti izgledi, čini nam se, negdje oko 33 posto pri čemu se pozivamo na izjednačen­u utrku dvojice Slovenaca Jure Zdovca i Slobodana Subotića s Draženom Anzuloviće­m. Doduše, u krugovima bliskim Zdovcu priča se da je negdašnji slovenski igrački velikan na Cedevitinu pragu, da su pregovori obavljeni ovog vikenda u Sloveniji iako bi u svemu bilo neke poetske pravde da izaberu Anzulovića.

Zdovc se ne boji sukoba

Naime, nakon što je po prvi put odveo Cedevitu u Euroligu i osvojio prvi klupski trofej (Ćosićev kup 2012.), cedevitaši su se požurili zahvaliti Anzuloviću, jer su htjeli dovesti veliko trenersko ime pa su se dogovarali s Božidarom Maljkoviće­m. Nažalost, Šjor Božo je sam otišao u prosincu, Aco Petrović je to isto učinio u ožujku, pa je tu ukletu sezonu bez trofeja (šesti u ABA ligi, treći u PH) završio Jakša Vulić. Sve je ispalo kao da ih je neka viša sila kaznila za trenersku nezasitnos­t i preuranjen­o Zulino otpuštanje. Osim reprezenta­cije Slovenije u dva navrata, Jure Zdovc je u karijeri vodio Split, Iraklis, Bosnu, Olimpiju, Spartak St. Peterburg, Gaziantep i donedavno atenski AEK iz kojeg je otišao jer su navijači počeli krojiti klupsku politiku. Jure je čvrst i principije­lan trener koji neće libiti niti otvorenog sukoba s nediscipli­niranim igračima (čak i za vrijeme igre), ali i s upravom ako mu, recimo, pokušaju dovesti igrača bez njegova odobrenja. On je tip trenera koji živi i gine sa svojim idejama. Tko zna, možda Cedeviti kao klubu baš to treba – trener kojem se nitko neće smjeti miješati u posao i koji ni s kim neće dijeliti odgovornos­t. A kada je već tako ne bi bilo loše da mu Cedevita za pomoćnika priključi nekog od perspektiv­nijih hrvatskih trenera kao što su Anzulović mlađi, Krstić...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia