Večernji list - Hrvatska

HNL je sve bolji, prvenstvo će biti baš jako

- Željko Janković

– Najvažnije je da momčad usvaja sve trenerove zamisli i da ih svaki pojedinac pokuša prenijeti na teren. Rezultat će doći – kaže Radošević zeljko.jankovic@vecernji.net Joan Carrillo ovih će dana sigurno puno puta premotavat­i snimku zadnjih pola sata svoje momčadi u Zaprešiću i razmišljat­i o kratkom spoju koji se dogodio protiv Intera. Ni njegovi igrači nakon utakmice nisu bili u stanju detektirat­i problem. Josip Radošević važan je Carrillu u kompozicij­i momčadi, posebno zbog nekih novih momenata koje Španjolac želi ugraditi u igru splitskih bijelih. Hajdukov veznjak djeluje mirno iako su svi svjesni da je protiv Intera njegova momčad izgubila bodove. – To je sastavni dio nogometa. Ne treba praviti dramu. Već nas u četvrtak očekuje nova utakmica. Prvenstvo je jako dugo. Nama je najvažnije da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Važno je da učimo na pogreškama... Protiv Intera smo na poluvremen­u trebali voditi 5:0. Najvažnija je stvar to što je očit naš napredak – istaknuo je Radošević. Njegova fizička moć, a i ona Ante Ercega, adut je na kojem Carrillo gradi igru svoje momčadi. – Puno na treninzima radimo na svim detaljima. Momčad brzo usvaja sve trenerove zahtjeve. Meni to izgleda jako dobro – kaže Radošević. Obje utakmice protiv Levskog pokazale su da Hajduk može funkcionir­ati kao momčad. Pitanje je koliko ova momčad može dobre stvari ponavljati u kontinuite­tu. No, jasno je da će španjolski trener iz ladice morati izvući nekakav priručnik o mentalnom treningu...

Ništa ne prepuštaju slučaju

– Utakmica protiv Intera pokazala je koliko je mentalna komponenta važna. Sada je važno da se što kvalitetni­je oporavimo i pripremimo na utakmicu u Europskoj ligi. S trenerom radimo na svim segmentima igre i ništa ne prepuštamo slučaju. Koliko je teško ili lako prihvatiti njegove zahtjeve u igri? – Nimalo. Uostalom, vidi se napredak u našoj igri. Igrat ćemo sve bolje i to je najvažnije. Što očekuje od Brondbyja? U Radoševiće­vim izjavama opipljivo je koliko je šef Carrillo važan. Očito je to i po govoru tijela i načinu na koji momčad funkcionir­a na terenu. Nema ‘švercanja’ ni u jednoj liniji. Dojam je da je ozra- čje u Hajduku stimuliraj­uće na svim razinama. Naravno, opet je pitanje koliko tu ima kvalitete za ozbiljniji iskorak. Hajduk uzvrat s Brondbyjem igra bez gledatelja zbog već spomenute Uefine kazne. Koliki će to biti hendikep? – Naravno da hoće. Ali najprije ćemo razmišljat­i o prvoj utakmici u gostima – ističe Radošević. Nije želio dijeliti savjete Riječanima uoči njihove utakmice sa Salzburgom, njegovom bivšom momčadi. – Bit će zanimljiva utakmica. Riječ je o dvije kvalitetne momčadi. Bit će ih sigurno gušt pogledati.

Osijek je baš osvježenje

Što je potrebno da Hajduk napokon napravi iskorak u prvenstvu? – Najvažnije je da momčad usvaja sve trenerove zamisli i da ih svaki pojedinac pokuša prenijeti na teren. To je garancija da ćemo i dalje rasti. Rezultat će doći kao logičan plod takvog rada i pristupa. Što Hajduku nedostaje za naslov zadnjih godina? – Najvažnije je da se stvari u Hajduku mijenjaju nabolje. Samo u tom pravcu trebamo razmišljat­i. Nije se želio upuštati u procjenu može li Rijeka obraniti naslov prvaka. – Imamo dovoljno kvalitetni­h momčadi u ligi. Prvenstvo će biti kvalitetno i sigurno će gledatelji moći uživati u zanimljivo­m prvenstvu. Može li Osijek u ovoj sezoni biti konkurenta­n Dinamu i Rijeci, odnosno borbi za vrh? – Grad Osijek i Slavonija to zaslužuju. Dobro je da ima što više takvih primjera u našem nogometu. To je sjajna stvar za Hrvatsku – zaključio je Radošević.

 ??  ?? Josip Radošević nije zabio zicer Interu, ‘skinuo’ mu ga je Mitrev, ali kaže da je to sastavni dio nogometa
Josip Radošević nije zabio zicer Interu, ‘skinuo’ mu ga je Mitrev, ali kaže da je to sastavni dio nogometa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia