Večernji list - Hrvatska

Gradski vrt bio je Rijekin Dunkerque

Dinamo u petak ima kolosalnu priliku slaviti na Rujevici i steći veću prednost

- Mladen Miletić mladen.miletic@vecernji.net ZAGREB

Noćni autobus pun ranjenih: Župarić se oporavio od pada, Zuta je igrao s kopčama, Gavranović­u je stradao aduktor, a Bradariću rame Pun “gepek” briga, problema, kartona i ranjenika ponio je riječki noćni autobus iz Osijeka s utakmice u kojoj je prvak doživio prvi poraz u novoj sezoni... Gradski vrt bio je Rijekin Dunkerque, Kekova vojska vratila se kući u utorak u ranim satima pobijeđana i isprebijan­a, pa je jučer liječnička služba radila prekovreme­no.

“Sve je super i sve je za pet”

Još je u najboljem stanju onaj čija je situacija nakon utakmice izgledala najgore. Dario Župarić pao je s velike visine u završnici utakmice na rame i ostao bez zraka. Dobro je i prošao, iako se zbog iscrpljeno­sti još jednom srušio nakon posljednje­ga gonga. Trener Kek bio je jako zabrinut, no izvanredni stoper, jedan od najboljih na početku sezone, već se do Lučkog oporavio. Leonard Zuta završio je bitku s kopčama i povezom iznad arkade, a upitno je kako će se oporaviti Filip Bradarić kojem su ozlijeđeni rame i ruka nakon što ga je Ejupi “složio” na tlo. Sljedeći veliki derbi s “probuđenim” Dinamom na rasporedu je već u petak. Što je nakon svega moglo svirati u Rijekinu autobusu na putu kući? Možda Pipsi? “Sve je super i sve je za pet, kad si muško i voliš nogomet, ušlagiran i agresivan...”.

Teško primaju, teško zabijaju

Crni oblaci iznad Rujevice nisu samo zbog ozljeda nego i zbog problema koje bi osjetile i puno jače momčadi – nakon najboljeg strijelca Andrijašev­ića klub je napustio i najbolji dodavač te najborbeni­ji igrač, a odlazak kuma Ristovskog teško je pao najboljem igraču prošle sezone Marku Vešoviću koji je u Osijek došao dekoncentr­iran. Bili su jako povezani. Zapravo je šteta i da je izgubio svoju poziciju desnog krila jer je na njoj bio najbolji, a Rijekina navala brža i konkretnij­a. Gorgon nije u šuterskoj formi, usamljeni Gavranović teško dolazi do prostora, prinove poput Jelića još se nisu pokazale, a Heberu baš ništa ne polazi za nogom, to ni izdaleka nije onaj igrač koji je lani briljirao u Slavenu Belupu, pa je sasvim jasno zašto je prvak u krizi ofenzive u težim utakmicama i zašto Dinamo u petak dolazi kao favorit, s kolosalnom prilikom da dotuče Rijeku i stekne bodovnu prednost već nakon pet kola. No, Riječani neće bez borbe predati svoju Ruju, branit će je kao život, a ona će ih dočekati kao heroje. Čak i s dva igrača više, Osijek je stvorio manje prilika protiv Rijeke nego protiv Dinama, uspio je zabiti jednom, iz prekida, a odlični mladi vratar Sluga pokazao je da može parirati Livakoviću.

 ??  ?? Na koljena pred derbi – Rijeka će biti bez Maleša i Vešovića
Na koljena pred derbi – Rijeka će biti bez Maleša i Vešovića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia