Večernji list - Hrvatska

Pet pratitelja šampionsko­g grada:

-

Dubrovnik 90 bodova

Vječni šampion hrvatskog turizma, naš najveći adut, prošlogodi­šnji šampion. Kad čovjek zna da će se ovdje snimati i novi James Bond, više nemamo o čemu razgovarat­i... Dubrovnik bi mogao biti šampion svake godine.

Hvar 90 bodova

Dogodine slavi 150 godina turizma. Tu se nema što dodati. Međutim, ove godine je zbog razuzdanih turista iz Britanije na njega pala sjena. Uostalom, i cijene su otišle u nebo. 80 kuna komad pizze? Kad Hvar riješi taj problem, opet će biti naš adut. A doći će i taj trenutak...

Orebić 90 bodova

Novo mjesto na itinereru Turističke patrole potpuni je hit. Najviše zbog dojma. Mir, tišina i odmor. Cijene pristupačn­e, more čisto. Tko voli crno vino, ostaje na poluotoku i pije dingač, a tko voli bijelo – prijeđe preko puta u Lumbardu.

Rovinj 87 bodova

Ulažu ukupno pet milijardi kuna u smještaj. Hoteli su redom s četiri ili pet zvjezdica. Smještaj fantastiča­n. Najbolji na obali. Lijepo, ali skupo. Međutim, ovdje se zaista okuplja elita. Sjajno je imati i takvo mjesto na obali. Uostalom, autor patrole nedavno je tamo pio kavu s – vojvotkinj­om od Habsburga.

Split 87 bodova

Pobjednik turističke patrole prije dvije godine. I dalje je meka za turiste, novim ugovorom Ultre s domaćinima bit će i dalje. Split je grad u kojem suživot turista i domaćih još uvijek funkcionir­a bez problema. Posljednji­h godina naš je sve jači turistički adut. Zadar je, eto, krenuo upravo njegovim tragom. Uključio se u igru.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia