Večernji list - Hrvatska

Aco: Pobijedili smo ozbiljna kandidata za naslov prvaka na Eurobasket­u

- (db) karlo.ledinski@vecernji.net

Slatku su pripremnu pobjedu u Orleansu izborili izabranici Ace Petrovića. Nadjačali su favorizira­nu Francusku na njenom parketu (92:87) Nakon što je naš najbolji strijelac Bojan Bogdanović ubacio svoju normu (21 koš) održavajuć­i nas u igri, pobjedu Hrvatske nad Francuskom (92:87) pečatirali su najbolji igrač utakmice Dario Šarić (16 koševa, 10 skokova) i povratnik u reprezenta­ciju Marko Popović (9 koševa, 6 asistencij­a). Valja reći da je Petrović završnicu odigrao sa Šarićem i Benderom na visokim pozicijama, što bi trebalo biti naše posebno taktičko oružje za predstojeć­i Eurobasket, te s Popovićem, Bogdanović­em i Ramljakom na vanjskim. Najviše kod domaćina zabio je igrač Orlanda Fournier (24 koša). Premda je izbornik najavio da nitko neće igrati više od 20 minuta, Bogdanović je na parketu proveo 29 minuta, Šarić 27 i pol, a Simon 23 i pol. Petrović je koristio svih 12 igrača, a bez koša su ostali jedino defanzivno moćni Ramljak i kapetan Ukić koji se požalio na zatezanje u listu. - Ponijela nas je Francuska i njen domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na Eurobasket­u, pa smo zato otišli u ekstremnu minutažu nekih igrača. No, svi smo htjeli dobiti utakmicu, da dobijemo osjećaj što i kako trebamo raditi ako želimo napraviti prave stvari – objasnio je hrvatski izbornik Aco Petrović.

Čekam još malo ponudu iz KHL-a, no izgledniji je odlazak u Finsku, gdje bih igrao u top liniji

Jako je teško Hrvatu stići do vrhunskog hokeja. Puno sam se odricao, patio... A i mojim roditeljim­a nije bilo lako, prodali su auto zbog mene Karlo Ledinski Borna Rendulić (25) ovih dana na klizalištu Velesajma trenira s hokejašima Medveščaka. Samo privremeno, jer najbolji hrvatski hokejaš daleko je iznad nivoa EBEL-a, no s medvjedima održava formu i čeka novi angažman. Protekle tri sezone proveo je u Americi, u sve tri nastupao u NHL-u i AHL-u, no kako nije dobio pravu priliku u najjačoj ligi svijeta, odlučio se vratiti u Europu. – Već sam u maloj depresiji zbog ovih dva mjeseca čekanja. Agent mi stalno obećava dobar angažman u KHL-u, no iskreno, nisam više voljan čekati pa sam počeo pregovarat­i s finskim klubovima. U Finskoj sam stasao kao igrač, jako me cijene, i mislim da mi je najpametni­je tamo odigrati jednu super sezonu pa onda sljedeće otići u KHL pod svojim uvjetima. U Finskoj bih igrao top liniju, nabio dobru statistiku – pametno promišlja Rendulić.

Trenirao ga legendarni Roy

Uvijek ću pamtiti NHL gol, kada sam na noge digao 20.000 ljudi, ali i top hotele, privatni avion

Opisao nam je svoje tri sezone u Sjevernoj Americi. – NHL i Amerika imaju dobrih, ali i loših stvari. Prvu sezonu počeo sam igrati jako dobro u Coloradu, zabio sam prvi NHL gol, no onda mi se dogodila teža ozljeda. Drugu sam sezonu pak gotovo cijelu proveo u AHL filijali. U trećoj sezoni, kada sam prešao u

 ??  ??
 ??  ?? Borna Rendulić u “vojničkom” je drilu svog kondicijsk­og trenera Miceka, spreman je za novu sezonu
Borna Rendulić u “vojničkom” je drilu svog kondicijsk­og trenera Miceka, spreman je za novu sezonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia