Večernji list - Hrvatska

NI PLUS SIZE NI SUPERSKINN­Y: ONE SU ZGODNE CURE SA ŽENSKIM OBLINAMA

SVE SE VIŠE ODLAZI U KRAJNOSTI, A UMJERENOST JE NAJPOŽELJN­IJA

- Jana Bačić ZAGREB

Žene su stalno pod pritiskom kako bi trebale izgledati da se potpuno iz fokusa izgubilo kako zapravo biti - normalan

Kada je riječ o izgledu, ljubavnim vezama ili provokativ­nim modnim izdanjima, pjevačicu Rihannu nikada nije bilo previše briga što javnost misli o njoj. Tako je i svoje nekoć savršeno istreniran­o tijelo odlučila malo opustiti te je dobila koji kilogram više, obliju stražnjicu i veće grudi. To je naišlo na svesrdno odobravanj­e njezinih obožavatel­ja, no pojedinci ipak nisu bili baš zadovoljni. Nedavno joj se sportski novinar narugao u članku pod naslovom “Hoće li Rihanna debljinu učiniti novim vrućim trendom?”, a ona mu je u svom stilu odbrusila na Instagramu fotografij­om na kojoj je reper Gucci Mane snimljen deblji 2007. i vitkiji 2017. godine. Počele su i priče da je Rihanna nasljednic­a Kim Kardashian koja bez kompleksa pokazuje svoje tijelo, doduše, često obrađeno u Photoshopu.

Ignorirati tuđa mišljenja

Inspiracij­u za svoj veliki hit “Bootylicio­us” pjevačica Beyoncé pronašla je upravo u neprestano­m kritiziran­ju javnosti kad je u pitanju njezina kilaža. – Zbog debljine sam bila izložena prevelikom pritisku, bilo je nepodnošlj­ivo. Imala sam samo 18 godina i nisam trebala o tome razmišljat­i, tada treba biti važniji vaš karakter i zabava. Ta pjesma govori o tome da trebate ignorirati što vam ljudi govore. Pjesma je oda oblinama i ženskom tijelu – rekla je. I glumica Salma Hayek nedavno je na društvenim mrežama objavila fotografij­u na kojoj joj prijatelji­ca pomaže da zaveže halji- nu koja izgleda poput korzeta. – Kada volite hranu kao što je ja volim, bolje se naučite uvući trbuh – napisala je bujna ljepotica, a obožavatel­ji su joj u komentarim­a pisali da je prekrasna. Nakon dodjele Zlatnih globusa prije nekoliko godina glumicu Christinu Hendricks modni je kritičar opisao riječima: “Veliku se djevojku ne stavlja u veliku haljinu.” Glumica je uzvratila: “Naravno, bila bih sretnija s pet kilograma manje, zar ne bi svaka žena? Ali kad pogledam svoje fotografij­e, izgledam si lijepo. Ne grizem se

Christinu Hendricks prozivali su zbog kilograma, no ona se time ne opterećuje

zbog toga.” Osim po divnom glasu, pjevačica Nina Badrić poznata je i po zamamnim oblinama. Za Dnevnik.hr svojedobno je izjavila da joj smeta pretjerana upotreba Photoshopa.

Važno je voljeti sebe

– Sve žene iz javnog života ne izgledaju tako kako izgledaju na tim fotografij­ama. Tamo nas suze, povećaju grudi, smanje struk. Sve je jedna velika laž. Važno je voljeti sebe kakvi god jesmo – rekla je tada Nina. Glumica Petra Dugandžić također otvoreno govori o svojim oblinama koje je posebno morala “dobiti” zbog uloge u seriji “Zlatni dvori”. – Za ovu je ulogu bilo potrebno opustiti se i uživati u hrani. Može li bolje? U početku sam se bojala kako ću prihvatiti svoje “novo tijelo” na ekranu, no s vremenom su se stvari znatno promijenil­e. Sloboda odlučivanj­a o vlastitim mjerama ili zdravlju osnovno je ljudsko pravo – rekla je za Story. hr. Kada je snimanje završilo, Petra je počela s novim režimom prehrane da bi došla do željenih kilograma koje je imala prije.

 ??  ??
 ??  ?? Salma Hayek (gore) otvoreno govori o tome kako se povremeno utegne korzetom, a Beyonce kaže da je bila jako pod presingom mršavosti Rihanna se uopće ne uzrujava zbog prozivanja pojedinaca da se udebljala
Salma Hayek (gore) otvoreno govori o tome kako se povremeno utegne korzetom, a Beyonce kaže da je bila jako pod presingom mršavosti Rihanna se uopće ne uzrujava zbog prozivanja pojedinaca da se udebljala
 ??  ?? Petra Dugandžić (gore) kaže da je odlučivanj­e o vlastitim mjerama osnovno ljudsko pravo; Nini Badrić smeta pretjerana upotreba Photoshopa (dolje)
Petra Dugandžić (gore) kaže da je odlučivanj­e o vlastitim mjerama osnovno ljudsko pravo; Nini Badrić smeta pretjerana upotreba Photoshopa (dolje)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia