Večernji list - Hrvatska

M“ HNS-OVA ZASTUPNICA BILO JE UVREDA I PRIJETNJI ALI ODBILA SAM ZAŠTITU POLICIJE

- Razgovaral­a: IVA BOBAN Snimio: PETAR GLEBOV/PIXSELL

arija Puh tridesetdv­ogodišnjak­inja iz HNS-a među najmlađim je zastupnici­ma u Saboru. Pri nedavnom preslaganj­u parlamenta­rne većine ostala je uz svoju stranku, što joj je donijelo niz neugodnost­i, od uvreda na društvenim mrežama do anonimnih pisama s ozbiljnim prijetnjam­a koje su joj stizale na kućnu adresu. Za Večernji list govori kako je prošla kroz to teško razdoblje, općenito o položaju mladih žena u politici i svojim planovima.

Sabor je davno završio zasjedanja, a vi ste još u Krapini. Ne idete na more?

Saborski zastupnici zapravo imaju radno ljeto. Mogu tu i tamo kratko pobjeći s obitelji na more, ali generalno sam ili u Krapini ili u Zagrebu, u zadnje vrijeme čak više u Zagrebu. Tek smo nedavno ušli u Vladu, puno je stvari koje moramo dogovoriti i puno projekata koje trebamo ostvariti. Prošli sam tjedan s obitelji pobjegla malo na more, a do kraja ljeta možda se zalomi još koji vikend.

Ne smeta vam ljeto bez odmora?

Nikad u životu nisam imala konkretne godišnje odmore, uvijek mi je draže kada sam među ljudima, kada nešto radim, kada je nešto iza mene. Zbrišeš na nekoliko dana, odmoriš se malo i vratiš se nazad.

Što se ljeti radi u Krapini?

Krapina, kao uostalom i čitavo Zagorje, obiluje prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitos­tima, turistička ponuda sve je bogatija i uistinu se ima što doživjeti. Uvijek me možete vidjeti s fotoaparat­om jer jako volim fotografir­ati, a Zagorje, ta naša bajka na dlanu, za mene je neiscrpna inspiracij­a i idealno mjesto za odmor i opuštanje.

Kako ste se uopće odlučili za politiku?

Privukla me lokalna politika, pokušaj da kroz političko djelovanje riješim neke probleme svog grada, ima tome već više od 10 godina. Uočila sam da se u mojoj Krapini ništa ne događa, a da manje općine poput Radoboja ili Jesenja svako malo imaju neki novi projekt. Zainteresi­rala sam se i uočila da su čelnici tih općina iz HNS-a. Tako sam ušla u stranku.

Što vam je trenutačno u fokusu?

Od zakona koji dolaze u proceduru najzanimlj­iviji mi je Zakon o financiran­ju jedinica lokalne samouprave. Briga o lokalnoj za- nastavak na sljedećoj stranici >>

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia