Večernji list - Hrvatska

Dečku s Vukomerca Dinamo je svetinja

Ponovni odlazak u Lokomotivu ne zanima ga

- Robert Junaci

U svakom trenutku dajem treneru do znanja da želim, da hoću i da imam volje, a hoću li igrati, stvar je trenera – kazao je Fiolić robert.junaci@vecernji.net Moraš u životu imati i puno sreće, da je malo više sreće imao Fiolić, možda bi i više minuta odigrao u Dinamu. Prošle se godine vratio s posudbe iz Lokomotive, želio ga je Zlatko Kranjčar u svojim redovima, a onda su uslijedile smjene. I nije proživio samo smjene u Dinamu, kako je sezonu počeo u Lokomotivi, u tri mjeseca vodila su ga tri trenera, a onda je došao u Dinamo gdje je Kranjčar otišao, kratko je plave vodio Željko Sopić, a onda je stigao Ivajlo Petev. Šest trenera u samo nekoliko mjeseci, doista impresivno.

Sam je tražio zamjenu

I dok ga je Cico tražio, Ivajlo Petev baš ga i nije vidio u svojim užim planovima. Kod novog trenera Marija Cvitanović­a stvari su krenule nabolje i za ovog 21-godišnjeg igrača. Možda bi minutaža bila i veća da nije bilo ozljeda tijekom priprema. Taj dečko riješio je susret sa Slavenom Belupom, prvo je lijepo zabio s 18 metara, a onda asistirao Rrahmaniju za konačnih 2:0. – Sam je Fiolić tražio izmjenu, on iza sebe ima samo utakmicu u Osijeku – kazao je trener Mario Cvitanović. I taj potez govori kako se radi o poštenom i iskrenom dečku, koji se nije želio šlepati do kraja utakmice, momčad mu je bila prva na pameti i bio je svjestan da više ne može dati svoj maksimum. – Nisam još potpuno pravi, kad sam osjetio da sam pri kraju, tražio sam izmjenu jer momčad je na prvom mjestu – kazao je Ivan Fiolić, dečko s Vukomerca kojem je Dinamo svetinja. U Maksimiru je cijeli život, osim početnih nogometnih koraka u HAŠK-u, bio je i hvaljen i osporavan, igrao je puno za drugu momčad Dinama, pa 50 utakmica za Lokomotivu i sada je odlučan izboriti se za svoje mjesto pod suncem u Dinamu iako se spominjalo da bi mogao ponovno na Kajzericu.

Imamo 25 pravih igrača

– Više ne, bio sam tamo više od godinu dana, dao što sam mogao i više nema potrebe vraćati se, želim se dokazati u Dinamu, ako ne, uvijek postoje razne opcije – kazao je nakon utakmice Fiolić koji je, nakon što je zabio gol Koprivniča­nima, potrčao u zagrljaj Dini Periću na klupi. – Nakon gola trčao sam k Periću i Pavičiću, oni su uvijek uz mene i kad drugi nisu, zato taj pogodak posvećujem svima koji su uz mene – objasnio je mladi igrač Dinama koji bi sad mogao dobivati i značajniju minutažu iako je konkurenci­ja u Maksimiru velika, sad je zaigrao na mjestu koje inače drži Soudani. – I mi igrači iz drugog plana pokazali smo da se na nas može računati, Dinamo ima 25 pravih igrača, svi čekaju svoju minutažu. A sada krećemo po Europsku ligu – rekao je Fiolić koji je svojim učinkom odveo Dinamo do pobjede, značajno mu se priključio i Dani Olmo, mladi Španjolac kojem je tek 19 godina, a svojim karakterom, ali i umijećem pokazao je da postaje sve važniji igrač prve momčadi Dinama.

Kuriozitet – Fiolića je prošlog ljeta u tri mjeseca vodilo čak šest trenera I mi iz drugog plana pokazali smo da se na nas može računati – kazao je Fiolić

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Ivan Fiolić zabio je Slavenu Belupu, a onda i asistirao Rrahmaniju za konačnih 2:0
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Ivan Fiolić zabio je Slavenu Belupu, a onda i asistirao Rrahmaniju za konačnih 2:0
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia