Večernji list - Hrvatska

Cibosi sišli s Rogle, a cedevitaši otišli na Roglu

- (db)

utakmici, boriti s legendarni­m Wayneom Rooneyem: – Rooney je igrač kojem sam se do jučer divio, a sada ga čuvam. U svakom njegovu dodiru vidi se da je to nešto posebno, da je ekstra klasa. Posljednji­h dana sve se više spominje Nižićev transfer u Göztepe. Turci pišu da će se u slučaju ispadanja Hajduka od Evertona Nižić odmah preseliti u novi klub, i to za odštetu od milijun eura. – Dok sam član ovog kluba, davat ću maksimum, a transfer ne bih komentirao – poručio je Nižić koji će se u ponedjelja­k priključit­i pripremama reprezenta­cije, uoči utakmica protiv Kosova i Turske. Ante Erceg opravio se od ozljede, protiv Rudeša je upisao dvije asistencij­e, bit će prijetnja i Evertonu. – Uz pomoć naše publike, njima sigurno neće biti ugodno na Poljudu. Zabijemo li prvi, nastat će euforija koja će nas nositi. Istina, i na Goodison Parku bilo je nezgodno igrati, malo smo se tražili na početku zbog te atmosfere, ali na Poljudu će atmosfera biti još žešća. Sve su to veliki igrači, igrali su milijun važnih utakmica, ali s ovakvom atmosferom kao što će ih dočekati na Poljudu vjerojatno se nikada nisu susreli. Mi uz huk Torcide igramo 30 posto bolje – poručio je Ante Erceg i dodao: – Bilo bi lijepo zabiti gol velikanu Evertonu, ali bitno je samo da prođemo, nije bitno zabijem li ja ili ne. Josip Radošević imat će puno posla s opasnim veznjacima Koemanove momčadi. – Bilo bi idealno da je bilo 2:1 ili 1:0, ali nećemo se predati. Pokazali smo u Liverpoolu da se možemo s njima nositi, biti ravnopravn­i. Evertonu je prednost što svaku utakmicu igra na ovakvom maksimalno­m podražaju, ali i mi imamo šanse – poručuje Radošević. Od prve minute protiv Evertona mogao bi zaigrati i Ahmed Said, koji je zabio hat-trick protiv Rudeša.

Bit će umorni od Cityja

– Rezultat 2:0 nije dobar, morali smo zabiti gore barem jedan pogodak. Međutim, ako na Poljudu povedemo unutar prvih pola sata, sve će se promijenit­i. U drugom poluvremen­u u Liverpoolu stvarno smo igrali dobro i stvarali šanse, ali nažalost nismo zabili. Bit će vruće, to također moramo iskoristit­i, a oni su tek u ponedjelja­k navečer igrali jaku utakmicu protiv Cityja i sigurno će biti umorni – zaključio je Ahmed Said.

Dan nakon što su s Rogle sišli košarkaši Cibone, put ovog slovenskog zimovališt­a na svoje bazične pripreme krenuli su cedevitaši. A zajedno s njima krenula su i četiri hrvatska košarkaša bez ugovora (Bilan, Kaštropil, Slavica, Smajlagić).

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia