Večernji list - Hrvatska

Uz Kalinićevo iskustvo borit ćemo se za titule

- Sport@vecernji.net

Milan je ljetos na pojačanja potrošio gotovo 190 milijuna eura, posljednji u nizu došao je Nikola Kalinić, za 25 milijuna iz Fiorentine Katarina Kušec – Sretan sam što sam stigao u Milan – rekao je Nikola Kalinić (29) čim je došao na liječnički pregled u milansku kliniku “La Madonnina”. Zamijenio je Fiorentinu Milanom i krenuo u novu talijansku nogometnu sezonu. Da, sretan je on, sretni su navijači Milana, a ni čelnici Fiorentine ne mogu se žaliti, ali cijela ta priča ipak je nekoga rastužila. Hajduk. A zašto? Pa Kalinić je u ovom transferu ostao unutar granica Italije tako da Splićanima neće ništa pripasti, a da je njihov bivši napadač prešao u neku drugu ligu, “kapnulo” bi nešto i u njihovu blagajnu. Ali nije. Kalinić se tako samo preselio u drugi grad, na “veliki” San Siro na jednogodiš­nju posudbu. Stajat će to rossonere najprije pet milijuna eura, a sljedeće ljeto imaju obvezu otkupiti Kalinića za dodatnih 20 milijuna eura.

Šesti Hrvat u dresu Milana

Tako je hrvatski reprezenta­tivac propustio samo prvu prvenstven­u utakmicu. Njegov dolazak najavljen je samo nekoliko sati nakon Crotoneova debija, kada je Milan slavio 3:0, tako bi Kalinić za crveno-crne trebao biti dostupan već u nedjelju protiv Cagliarija (20.45 sati). Milan je prošle sezone završio kao šesta momčad na tablici pa je ovog ljeta na pojačanja potrošio gotovo 190 milijuna eura. Prije mjesec dana došao je Leonardo Bonucci, a posljednji u nizu i Nikola Kalinić koji je prije Fiorentine igrao još za Blackburn, Dnipro i Hajduk, a u dresu Hrvatske upisao je 36 mečeva i 14 golova. Postao je tako i šesti Hrvat koji je odjenuo dres Milana.

DŽEVDO OD DUBAIJA Nekadašnji košarkaš Cibone Dževad Alihodžić radi kod prijatelja Zorana Savića u košarkaško­j akademiji u Dubaiju

Kalinić prvi izbor Montelle

Bit će hrvatski napadač prvi izbor trenera Vincenza Montelle koji je nakon utakmice s Crotoneom i sam priznao kako mu nedostaje napadača. – Svaka velika momčad ima tri napadača, to je normalno. Mi smo bili na Cutroneu i Andreu Silvi koji se još razvijaju. Da bismo osvajali, trebamo više, zato smo doveli Kalinića, koji je iskusan. Kada pogledate, nismo ni tako bogati napadačima – rekao je Montella.

 ??  ?? Nikola Kalinić nakon dva mjeseca ‘navlačenja’ došao je u Milan
Nikola Kalinić nakon dva mjeseca ‘navlačenja’ došao je u Milan
 ??  ?? Zanimljiva bliskoisto­čna avantura uvijek vedrog i voljenog Dževde
Zanimljiva bliskoisto­čna avantura uvijek vedrog i voljenog Dževde

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia