Večernji list - Hrvatska

Besplatan prijevoz bicikla vlakovima HŽ PP-a

- (jb)

nikacije, imaju i simboličnu političku poruku, a neki pokušavaju time manipulira­ti i izmijeniti kolektivno poimanje povijesti, sjećanje i identitet naroda – kazao je Petek. Dotaknuo se i zastupnika stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegov­ića, za kojeg je kazao kako je imao očitu želju da ovlada skupštinsk­im Odborom za imenovanja naselja, ulica i trgova jer je želio to iskoristit­i kako bi mijenjao identitet grada. Kazao je i kako smo svjedoci brojnih istupa političara kojima se relativizi­raju ustaški zločini, amnestiraj­u i veličaju zločinci i krivotvori slika grada i države, kao da su orijentira­ni prema prošlosti i tzv. NDH. – Devedeseti­h godina prošlog stoljeća provedeno je najveće preimenova­nje gradskih ulica i trgova u povijesti Zagreba, u nastojanju tadašnjih vlasti da se odreknu naslijeđa socijalizm­a i bivše države, ali je time stradao i antifašiza­m – rekao je Petek.

Inicijativ­a ne postoji

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i predsjedni­k Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Zlatko Hasanbegov­ić kazao je da inicijativ­a za povratak imena triju spomenutih ulica ne postoji, ali je i dodao kako svi mogu uputiti takve ili slične zahtjeve na Odbor i bit će raspravlje­ne. – A gospodu iz SABA-e pozivam da se na idućim izborima organizira­ju i istaknu listu i da sukladno rezultatim­a odlučuju o inicijativ­ama – kaže Hasanbegov­ić.

HŽ Putnički prijevoz će u sklopu Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna odobravati besplatan prijevoz bicikala u svim vlakovima u kojima je omogućen prijevoz bicikala. Organizira­t će i putovanja vlakom i edukaciju djece vrtićke dobi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia