Večernji list - Hrvatska

Zlatko Horvat opet je bio tragičar

Prvo je promašio sedmerac, a onda je promašio i zicer iz kontre na isteku vremena

- Damir.mrvec@vecernji.net

Prvi put je u dresu PPD Zagreba zaigrao Žarko Marković i odmah pokazao kako će biti veliko pojačanje u napadu. Damir Mrvec Rukometaši PPD Zagreba osvojili su samo bod u prvom kolu Lige prvaka. Odigrali su 28:28 na gostovanju kod švedskog Kristianst­ada. Ako se uzme u obzir da su lani na ovom istom parketu izgubili sa sedam razlike, onda je bod veliki uspjeh.

Vodili veći dio utakmice

No, žalit će “plinari” za drugim bodom jer su veći dio utakmice vodili s tri do četiri razlike, a Zlatko Horvat pretvorio se u tragičara, baš kao i u onom reprezenta­tivnom susretu u polufinalu Svjetskog prvenstva kada je promašio sedmerac za pobjedu protiv Norveške. Prvo je promašio sedmerac, a onda je promašio i čisti zicer iz kontre na isteku vremena. Hrvatski prvak odlično je počeo, poveo sa 3:0 i tu prednost održavao do kraja poluvremen­a. Prvi put je u dresu PPD Zagreba zaigrao Žarko Marković i odmah pokazao kako će biti veliko pojačanje u napadu. Na kraju je postigao sedam pogodaka, ali će morati u sljedećim utakmicama smanjiti broj pogrešaka. Izgubio je nekoliko lopti u napadu što su Šveđani dobro koristili u polukontri i kontri. No, bez obzira na pogreške zagrebaši su dobili igrača koji se ne boji šutirati. Sada Kasim Kamenica, trener “plinara” ima dva jaka pucača, Mandalinić­a na lijevoj i Markovića na desnoj strani. Uostalom, njih dvojica postigla su ukupno 15 pogodaka. U drugom poluvremen­u Kamenica je napravio dvije izmjene. Kastelic je stao među vratnice premda je Skok bio više nego dobar u prvih trideset minuta. Očigledno je dogovor da svaki brani po jedno poluvrijem­e. Kasnije se Skok vratio i to u pravo vrijeme obranivši udarac za plus dva Kristianst­ada. Druga izmjena je bila na mjestu organizato­ra igre.

Pavlović se ozlijedio

Umjesto Josipa Valčića krenuo je u nastavku Domagoj Pavlović i odmah u prvom napadu se ozlijedio. Taj dečko zaista nema sreće. Svake sezone dogodi mu se poneka ozljeda. Ovog puta stradao je prst, srećom lijeve ruke s kojom ipak ne šutira. Pitanje je hoće li biti spreman za sljedeću utakmicu Lige prvaka kada u zagrebačku Arenu u subotu, 23. rujna dolazi Pick Szeged.

 ?? D. URUKALOVIĆ/PIXSELL ?? Vori je kao kapetan predvodio PPD kod Kristianst­ada
D. URUKALOVIĆ/PIXSELL Vori je kao kapetan predvodio PPD kod Kristianst­ada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia