Večernji list - Hrvatska

Dm-u prihodi 2,1 mlrd. kuna, raste prodaja ekoproizvo­da

- jolanda.rak.sajn@vecernji.net Jolanda Rak Šajn ZAGREB

Novu poslovnu godinu obilježit će ulaganja vrijedna 90 mil. kuna u modernizac­iju trgovina i razvoj asortimana, kaže čelnik dm-a M. Mrakužić U poslovnoj 2017./2018. godini dm Hrvatska će u modernizac­iju 40 prodavaoni­ca i razvoj asortimana uložiti 90 milijuna kuna, najavio je na jučerašnje­m predstavlj­anju poslovnih rezultata tog njemačkog drogerijsk­og lanca direktor Mirko Mrakužić. U poslovnoj 2016./2017., koja je za dm završila u rujnu, ostvaren je pak ukupan promet od 2,1 milijardu kuna, što je rast od 5,4% u odnosu na prethodnu poslovnu godinu, dok je očekivana neto dobit na razini od 74 milijuna kuna.

Raste udjel privatne marke

Upravo toliko su i uložili u modernizac­iju 37 poslovnica, novi logistički centar te otvaranje dviju specijaliz­iranih odjela bezreceptn­ih medicinski­h proizvoda (OTC), kaže Mrakužić, ističući kako dm trenutačno u Hrvatskoj nije toliko fokusiran na otvaranje novih trgovina, koliko na modernizac­iju postojećih te kvalitetu proizvoda koji, i kad je riječ o robnim markama dm-a, ravnopravn­o konkuriraj­u drugim brendovima na policama. Upravo to prepoznaju i potrošači pa su robne marke dm-a, 26 prodajnih linija sa 4800 proizvoda, u protekloj poslovnoj godini ostvarile čak 29,4% udjela u ukupnom prometu, što je rast od 8% u odnosu na lani. Nova dm marka je dekorativn­a kozmetika trend IT UP, dok je asortiman dmBio proširen s više od 100 novih organskih proizvoda.

Akademija za drogeriste

– dmBio marka ostvarila je rast prodaje od 66,8%, što ukazuje na rast potražnje za ekološkim proizvodim­a. Prodaja ekološke hrane u dm-u u protekloj poslovnoj godini porasla je za 4,4% pri čemu je prodaja ekoloških prehramben­ih proizvoda hrvatskih proizvođač­a rasla za 7,4% – istaknula je voditeljic­a nabave, marketinga i PR-a te prodajne regije u dm-u Gordana Picek. dm Hrvatska danas posluje u 157 prodavaoni­ca u 60 gradova te zapošljava 1399 djelatnika. Prosječna neto plaća u prodavaoni­ci je već 9091,83 kn, no najponosni­ji su na mogućnost stalnog osobnog i stručnog razvoja svojih zaposlenik­a. U protekloj godini organizira­no je 137 edukacija te osmišljen projekt dm akademije koja bi dugoročno djelatnici­ma u RH, BiH, Srbiji i Makedoniji omogućila školovanje za zanimanje drogerista.

Prosječna neto plaća radnika u dm-ovoj trgovini je 9091,83 kuna

 ??  ?? Članovi uprave dm-a Hrvatska: Branko Zvonarić, Ana Fostać Krilčić, Gordana Picek, Mirko Mrakužić, Dario Klemar i Davor Željko na jučerašnje­m predstavlj­anju poslovnih rezultata
Članovi uprave dm-a Hrvatska: Branko Zvonarić, Ana Fostać Krilčić, Gordana Picek, Mirko Mrakužić, Dario Klemar i Davor Željko na jučerašnje­m predstavlj­anju poslovnih rezultata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia