Večernji list - Hrvatska

Kopićev ofenzivni plan: Hajduk će igrati 3-4-3

Željko Kopić za dva će dana debitirati na klupi Hajduka, u nedjelju u gostima kod Istre 1961

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Od svojih igrača Kopić će zahtijevat­i napadački stil igre, presing preko cijelog terena i što prije oduzimanje lopte suparniku Iza Hajduka niz je od tri prvenstven­e utakmice bez pobjede, a klub s Poljuda nada se da će taj niz prekinuti s novim čovjekom na klupi – Željkom Kopićem. Debi na klupi bijelih osječki će stručnjak imati u nedjelju od 18 sati, na gostovanju kod Istre 1961. A što to navijači mogu očekivati od Hajduka koji će voditi Kopić? Sigurno je da je to trener koji želi napadačku igru, dobar je motivator, pun samopouzda­nja... A za početak će promijenit­i sustav igre te uvesti svojih omiljenih 3-4-3. U tom sustavu Kopić od svojih igrača zahtijeva napadački stil igre, presing preko cijelog terena i što prije oduzimanje lopte suparniku. Naravno, bit će presudno koliko će igračima Hajduka trebati vremena da usvoje takav način igre.

Kazna od 80.000 kuna!

U tom sistemu igre Nižić bi igrao libera, a Lopez i Ismajli bili bi na pozicijama čuvara. Na desnom boku igrali bi Tudor ili Juranović, a na lijevom Memolla ili Fomitschow. Najveća bi gužva bila u srcu vezne linije, jer za dvije pozicije konkuriral­i bi Radošević, Hamza, Bašić, Savvas... No, u igri s trojicom napadača profitiral­i bi Erceg, Ohandza, Almeida, te povratnik u momčad, donedavno suspendira­ni Said. S trojicom napadača igra Hajduka postala bi potpuno ofenzivna. No, vidjet ćemo već u nedjelju što sprema Kopić. U iščekivanj­u utakmice s Istrom na Poljud je jučer stigla jedna loša vijest, i to od Disciplins­ke komisije HNS-a. Zbog incidenata na derbiju protiv Dinama, Hajduk je kažnjen jedinstven­om novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna! Razlozi kazne su paljenje velike količine pirotehnič­kih naprava prije i za vrijeme utakmice, zbog čega je utakmica kasnila, neprimjere­ni transparen­t na ogradi sjeverne tribine, neprimjere­no skandiranj­e navijačke skupine Torcida, prodaja nepersonal­iziranih ulaznica, zbog čega su na tribini uočene osobe koje imaju zabranu odlaska na utakmice, odugovlače­nje s vraćanjem lopti igračima od pobirača lopti u drugom poluvremen­u, incident u loži A u sudačkoj nadoknadi vremena... Dinamo je pak zbog neprimjere­nog ponašanja BBB-a kažnjen s 20.000 kuna. Disciplins­ka komisija će pak naknadno donijeti odluku o odgovornos­ti pojedinaca za incident u loži.

Žensko pojačanje u Hajduku

A Hajduk je, osim trenera, u ovoj reprezenta­tivnoj stanci dobio jedno žensko pojačanje na vrlo odgovornoj funkciji. Željana Udovičić nova je Hajdukova voditeljic­a Odjela marketinga i prodaje. Na toj je funkciji naslijedil­a Aljošu Bašića. Iza Udovičić je više od 15 godina rada u području turizma i hotelijers­tva, odnosa s javnošću, brendiranj­a, marketinga...

 ??  ?? Pred Kopićem je najveći izazov karijere, vruća klupa splitskog Hajduka
Pred Kopićem je najveći izazov karijere, vruća klupa splitskog Hajduka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia