Večernji list - Hrvatska

Ademi trener: Želim trajati što dulje

Nogometaš Dinama ne smije igrati, ali bit će aktivni sudionik 47. Kutije šibica

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

Na Kutiji šibica nastupilo je 1985. godine 648 malonogome­tnih sastava. U vrijeme adventa uživat će svi koji vole ‘hakl’ Hrvatska nogometna reprezenta­cija izborila je plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, dodatne kvalifikac­ije privele su se kraju, nastavlja se Liga prvaka, baš kao i Prvenstvo Hrvatske, a onda kada počne i sezona malonogome­tnih turnira, na svoje dolaze svi zaljubljen­ici u “hakl”. To je vrijeme kada počinje kultna Kutija šibica, a ove godine očekuje nas 47. izdanje. Na tradiciona­lni malonogome­tni turnir, koji se igra od 25. studenog do 28. prosinca 2017., prijavilo se čak 206 ekipa. To su dvije prijavljen­e momčadi više nego prošle godine. Naravno, daleko je to od rekorda iz 1985. kada je na ovom turniru igralo 648 momčadi. Ove godine igrat će 132 seniorske momčadi, 58 veteranski­h i 16 ženskih, i to ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja. A najpopular­niji na turniru bit će Dinamov nogometaš Arijan Ademi koji je igrao mali nogomet kada je bio suspendira­n zbog “afere” s dopingom. Iako se sada vratio na “velike” terene, sjedit će i pokraj onih malih.

Više od turnira

– Igrao sam na Šalati i svidjelo mi se, a i kao mali igrao sam mali nogomet. Volim ići pogledati Kutiju šibica, odem kad stignem, ove godine ne igram niti sam ikad igrao Kutiju, ali gledat ću sigurno. Ove godine na Kutiji šibica, koja je uvijek bila više od običnog turnira, biti u ulozi trenera. – Vodit ću i svoju momčad. Zove se Slastičarn­ica Calimero. To su većinom moji prijatelji iz Šibenika i Splita. Nismo se još okupili, kad krene, onda ćemo i mi. Ne znam za tu ulogu trenera, kako je to, nisam to nikada radio, ovo je više zafrkancij­a. Ja ću biti na klupi jer ne mogu igrati, ali probat ćemo nešto napraviti – zaključio je Ademi. Na izvlačenju parova bio je i boksač Filip Hrgović. Dobro raspoložen jer ide mu u ringu u posljednje vrijeme, ali za razliku od Arijana, on se u nogometu ne pronalazi. – Igrao sam mali nogomet nekoliko puta i, kada god igram, ozlijedim se pa ga obično izbjegavam. Nije mi baš zgodno s dva metra i sto kilograma igrati nogomet, ali zato volim boksati – nasmijano će Hrgović pa nastavlja: – Nisam nikad uživo gledao Kutiju šibica, ali gledao sam na televizoru. No, svaka im čast što su održali tako dugu tradiciju, to trebamo održavati i dalje – zaključio je Filip.

Igra se u pet dvorana

Najavu za Kutiju dao je i najbolji strijelac prošle godine Kristijan Postružin, inače igrač Nacionala i hrvatske reprezenta­cije koji će i ove godine zaigrati na turniru. – Igrao sam ja i “veliki” nogomet, kada sam imao deset godina, ali onda sam odlučio da imam bolje solucije u malom nogometu i po- godio sam. Kutija šibica najjače je natjecanje tog tipa u Hrvatskoj i interes je uvijek velik. Dolazi dosta momčadi i izvana, što je zapravo super jer jako je teško osvojiti Kutiju, ali predivno je – kaže Kristijan pa dodaje: – Okupili smo se uglavnom mi, dečki iz kvarta. Igramo dulje vrijeme, poznajemo se iz djetinjstv­a, a i igramo i turnire ljeti i zimi tako da mislim da smo spremni i možemo svima pomrsiti račune – zaključio je Kristijan. Da, baš kao i njegova momčad, i ostale su uglavnom skupine kvartovski­h prijatelja, kolega s posla i slično, a svi će svoje vještine pokazati u već popularnoj Dvojci Doma sportova, ali i u Trnskom, na Peščenici i u Dubravi.

Ne igram mali nogomet jer se uvijek ozlijedim – rekao je boksački profesiona­lac Hrgović Okupili smo se, većinom su to prijatelji iz Šibenika, uglavnom je to zezancija, a vidjet ću mogu li biti trener ARIJAN ADEMI nogometaš Dinama Nije mi baš zgodno s dva metra i sto kilograma igrati nogomet. Kad god sam igrao, ozlijedio sam se FILIP HRGOVIĆ boksački profesiona­lac

 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Filip Hrgović i Indira Levak, kao gosti na ždrijebu parova ovogodišnj­e Kutije šibica
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Filip Hrgović i Indira Levak, kao gosti na ždrijebu parova ovogodišnj­e Kutije šibica
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia