Večernji list - Hrvatska

1-8! Ne zna se je li gori protiv Federera ili na Mastersu u Londonu

Naš najbolji tenisač Marin Čilić i ove se godine, drugi put u karijeri, oprašta od londonske O2 Arene bez ijedne pobjede u skupini

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Međugorac je uoči Londona bio u prilici da se bori za treće mjesto na ATP listi, a sada mu ni šesto nije sigurno, mogu ga još preteći Goffin i Sock Iako opet nije bio bez prilike (dobio je prvi set i u drugom imao 4:4 i 30:30), Marin Čilić poražen je i u trećem dvoboju u skupini na Mastersu osmorice najboljih tenisača u Londonu. Ovaj put bolji je bio drugi tenisač svijeta Roger Federer i to sa 6:7 (5), 6:4, 6:1, za nešto manje od dva sata igre. Marin se tako oprašta od O2 Arene sa sva tri poraza u skupini (i zaradit će samo 191.000 USD, koliko se dobiva za nastup), a i ukupni učinak na londonskim mastersima prilično je frustriraj­ući za njega: 1-8, postigao je samo jednu pobjedu u devet mečeva (u skupinama). Jednako mu je poražavaju­ći i učinak u međusobnim dvobojima s Federerom, također 1-8. Jedinu pobjedu Čilić je postigao u polufinalu US Opena 2014., u godini kada je Marin taj turnir i osvojio. Čilić je uoči Londona bio u prilici boriti se za treće mjesto na ATP listi, što bi bio fantastiča­n uspjeh, no sada će pasti za jedno mjesto (preteći će ga Thiem), a i to šesto mjesto nije mu sigurno jer mu još uvijek prijete Goffin i Sock. No, ako ostane na šestom mjestu po- novit će uspjeh iz prošle godine kada je sezonu također završio na šestoj poziciji (2015. je završio na 13., a 2014. na devetom mjestu).

Dodig ‘ustupio’ mjesto Paviću

Ostaje žal što Marin bolje nije iskoristio priliku, što nije slavio u mečevima protiv Alexandera Zvereva i Jacka Socka koje je imao na pladnju. Jedan naš trener koji nije želio biti imenovan kaže da Čiliću naprosto nedostaje “kilerski instink” i da zbog toga gubi već dobivene mečeve, pa i s debitantim­a na Mastersu kao što su bili Zverev i Sock. Nije ove godine išlo niti našem drugom Međugorcu, onom iz konkurenci­je parova, Ivanu Dodigu. On i Španjolac Marcel Granollers doživjeli su dva poraza (najprije od Kubota i Mela a potom i od J. Murraya i Soaresa) da bi uoči trećeg dvoboja odustali od turnira i svoje mjesto prepustili prvim rezervama Mati Paviću i Austri- jancu Oliveru Marachu. Tako će Hrvat i Austrijana­c u petak od 13 sati u svom debiju na Mastersu igrati protiv legendarne američke braće Boba i Mikea Bryana. No, aktiviran je i drugi rezervni par (Klaasen i Ram) jer su odustali i Francuzi Herbert i Mahut i to zbog Herbertove ozljede leđa. - Već sam tri dana bolestan, a jučer nisam mogao niti trenirati. Da je samo to u pitanju izašao bih na teren, ali danas ujutro sam osjetio i bol u leđima i zato smo odlučili odustati - izjavio je Herbert. Francuzi očekuju kako bi Herbert ipak mogao biti spreman za finale Davisova kupa protiv Belgije sljedeći vikend u Lilleu.

Osječani nas “kupili” ozračjem

Kad smo već kod Davisova kupa, iz dobro obaviješte­nih izvora doznali smo, iako još nije službeno potvrđeno, da ćemo Kanađane, u prvom kolu Svjetske skupine za 2018. godinu, dočekati u Osijeku. U konkurenci­ji za domaćina tog susreta koji se igra od 2. do 4. veljače bili su i Varaždin, Zadar i Zagreb, ali prevagnulo je izvrsno ozračje koje su stvorili Osječani i sjajna podrška našim tenisačima (iako nije bilo Čilića i Ćorića) za posljednje­g dvoboja u kojem smo bili domaćini, onom protiv Španjolske u veljači ove godine. Prema nekim najavama samih igrača, Hrvatska bi na megdan s Kanadom trebala izaći u najboljem sastavu, dakle s Čilićem, Ćorićem i Dodigom.

Jedan naš trener koji ne želi biti imenovan kaže da Marinu nedostaje pravi “kilerski instinkt” Nije još službeno, ali doznajemo da ćemo Kanadu u Davisovu kupu dočekati u Osijeku

 ?? REUTERS ?? Ako mu može biti utjeha, ove je godine svakom suparniku oduzeo po set - Marin Čilić
REUTERS Ako mu može biti utjeha, ove je godine svakom suparniku oduzeo po set - Marin Čilić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia