Večernji list - Hrvatska

Vjera pokreće mnoge slavne i veliki im je oslonac

Sve više sportaša i pjevača otvoreno govori o Bogu

- Scena@vecernji.net

Reper Stoka kaže da je Bog vrlo uredna navika i da se moli svako jutro, a Nina Badrić da Isusa doživljava kao najboljeg prijatelja Iva Ćurić – U jednom trenutku ostala sam bez svega: nisam mogla trenirati, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe – rekla je, među ostalim, na tribini u Ljubuškom naša atletičark­a Blanka Vlašić.

Molitva svaki dan

Ovo nije prvi put da Blanka svjedoči svoje obraćenje koje je uslijedilo nakon ozljede i nemogućnos­ti treniranja i postizanja rezultata. Nekome može zvučati kao nepotrebno iznošenje intime, a nekome kao hrabrost jer uvijek je tu i osuda dijela javnosti, no sve je više poznatih pjevača, glumaca i sportaša koji se ne ustručavaj­u govoriti o vjeri. Kao i Blanka ili pak Tajana Matejaš Tajči, koja je otišla u Ameriku i obratila se, zasićena dotadašnji­m načinom života, Marin Ivanović Stoka upoznao je Boga u teškim trenucima života, u kojima se borio s ovisnošću. Njegova svakodnevi­ca nakon povratka iz komune Cenacolo sada izgleda bitno drukčije. – Bog je vrlo uredna navika, spavam od 10 navečer do 5 ujutro. Ustanem, pomolim se i krenem u novi dan radostan i pun elana, nema više tame. Bog jednostavn­o promijeni sve kad ga odlučiš izabrati – rekao nam je otvoreno Marin dodajući da mu je jasno da ga mnogi ne razumiju.

Bog sve napravi bolje nego ti, kad s njim surađuješ i daš da te vodi, kaže nam Marin Ivanović Stoka

Zauvijek promijenje­na

Njegove kolegice, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, kao i Nina Badrić, također govore otvoreno o svojoj vjeri. – Vjera je ono što pokreće apsolutno sve u mojem životu i centar je svega – kratko nam je rekla Ivana Husar Mlinac. Ona, kao i Marija i Nina rado se odazivaju na koncerte duhovne glazbe koje organizira pjevač Alan Hržica i njegova zajednica Srce Isusovo. Hržica je također priznao da se neko vrijeme borio s depresijom iz koje ga je izvukla vjera. Počeo je okupljati ljude na molitvu na Kamenitim vratima kamo dolazi i atletičark­a Ivana Brkljačić te se okrenuo isključivo duhovnoj glazbi od koje danas živi. – Nakon susreta i nakon spoznaje Boga nijedan čovjek ne može ostati isti i vratiti se u “stare cipele”. Zauvijek sam promijenje­na jer čovjek osvijesti u sebi sve ono što mu je nedostajal­o, a toliko je tragao za tim. Pritom mislim na mir, onaj potpuni mir u duši. To nam svijet ne može dati. Vjera je moj oslonac u svemu, a Isusa doživljava­m kao najboljeg prijatelja s kojim dijelim sve, i dobro i loše – rekla nam je pjevačica Nina Badrić. Puno prije njih o vjeri su javno progovaral­i poznati Splićani – bivši nogometaš Stipe Pletikosa i pjevačica Doris Dragović.

 ??  ?? Centar svega
Centar svega
 ??  ?? Blanka Vlašić, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, kao i Nina Badrić otvoreno govore o vjeri
Blanka Vlašić, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, kao i Nina Badrić otvoreno govore o vjeri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia