Večernji list - Hrvatska

Rijeka o otkazu Keku: To su baš besmislice!

- Karlo Ledinski

Česi su plasirali informacij­u da su čelnici Rijeke razgovaral­i s trenerom Libereca Trpišovsky­m, no na Rujevici to demantiraj­u karlo.ledinski@vecernji.net U četvrtak navečer iz čeških medija stigla je pomalo senzaciona­lna vijest – Matjaž Kek će postati bivši, a trener Slovan Libereca Jindrich Trpišovsky glavni je favorit za njegovo mjesto na klupi Rijeke. To je pisalo u tekstu češkog portala isport.blesk.cz, koji su iz Rijeke jučer demantiral­i nazvavši ga običnom izmišljoti­nom. – Umorni smo od raznih demantiran­ja, ali čini se da je Rijeka zadnjih mjeseci u modi i da je u modi dizati cijenu preko našeg kluba na sve moguće načine – rekao je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance za Radio Rijeka.

Ništa nema veze s istinom

Česi su pisali kako su predstavni­ci Rijeke bili na utakmici između Libereca i Jihlave te da su razgovaral­i s trenerom Trpišovsky­m, koji je navodno rekao kako je trenutno posvećen završnici jesenskog dijela prvenstva, ali i kako je čuo da ga želi neki strani klub. – Nijedan dio tog teksta nema ni- kakve veze s istinom. Besmisleno je uopće razgovarat­i na ovu temu. No, moram priznati, u moru kojekakvih lažnih informacij­a o našem klubu ova je nadmašila sve dosadašnje – dodao je Mance. S obzirom na to da je Rijeka u rezultatsk­oj krizi te ima tri poraza u nizu u HNL-u, informacij­a da traže Kekova nasljednik­a u prvi trenutak i nije zvučala nemoguće iako je uprava kluba proteklih dana jasno stala iza svog trenera. No izgleda da na Rujevici nije kao u Dinamu, jer kad ti u Maksimiru daju javnu podršku, to je u povijesti često značilo da ti već traže zamjenu.

Problemi s ozljedama

Riječani cijene vrhunskog slovenskog stručnjaka koji im je donio dvostruku krunu te će mu dati još jednu šansu da počne pobjeđivat­i u HNL-u. A priliku za to imat će već danas od 18 sati, kada na Rujevicu stiže zaprešićki Inter. Nakon svake domaće pobjede Rijeke na Rujevici je vatromet, no tu sliku Kekova momčad svojim navijačima nije priuštila već dva mjeseca. Je li sada stiglo vrijeme za to? – Pred nama je utakmica koja iz aspekta naših posljednji­h rezultata znači samo jedno, da moramo pobijediti. No Inter je jako neugodan suparnik, pogotovo jer će nama nedostajat­i Vešović, Elez i Heber – rekao je Kek.

 ??  ?? Čelnici Rijeke i dalje čvrsto stoje iza odličnog slovenskog trenera Keka
Čelnici Rijeke i dalje čvrsto stoje iza odličnog slovenskog trenera Keka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia