Večernji list - Hrvatska

Kamin kao baza divnog stana u središtu Zagreba

Vlasnici su stan uredili sami, a hrabro su kombiniral­i boje, teksture i materijale. Rezultat je predivan interijer

- Martina Strukić martina.strukic@vecernji.net ZAGREB

Zagrebački stan od 80 metara kvadratnih uređen je u modernom stilu i podijeljen je u dvije zone – dnevnu i spavaću U samom središtu Zagreba, samo nekoliko minuta od glavnog gradskog trga, smjestila se zgrada koja skriva pravo malo bogatstvo – tri stana različite kvadrature, tlocrta i dizajnersk­ih rješenja. Vlasnik, kada se upuštao u realizacij­u kupnje i kasnije adaptaciju zgrade, na umu je imao samo jednu misao – napraviti apartmane za najam turistima.

Dva balkona su posebnost

No, kako je u međuvremen­u došlo do velike inflacije stanova i apartmana za najam, shvatio je da, ako želi biti konkurenta­n, mora ponuditi nešto drugačije od svega na tržištu. I upravo to mu je uspjelo iako su interijer potpuno osmislili on i sestra. Rezultat su predivni stanovi, sjajno uređenog interijera, svaki sa svojom pričom. Stan u koji vam mi vodimo skriva se iza imena – Art. Stan se prostire na 80 metara kvadratnih, ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i poseban WC, kuhinju, blagovaoni­cu i dnevni boravak. Ono što mu daje poseb- nost i dodatne bodove svakako su i dva balkona. Zvijezde stana, bez premca, dnevni su boravak i kuhinja s blagovaoni­com. Zidne obloge ono su što diktira uređenje, zid od cigle dominira dnevnom zonom i logičan izbor stoga su bile kuhinja i blagovaoni­ca u svjetlijim tonovima. Dnevna zona smještena je oko kamina, a atmosferu i karakter prostoru daju dvosjed i trosjed u jarkoj plavoj boji. Kuhinja je jednostavn­ih linija, s ugradbenim uređajima, a jedina iznimka tom pravilu retro je hladnjak koji se dizajnom, ali i bojom nadovezuje na sjedeću garnituru. U spavaćoj zoni, koja se sastoji od dvije sobe, puno pažnje posvećeno je detaljima. U većoj sobi, u kojoj dominira veliki bračni krevet, ukomponira­n je i walk in ormar, a karakter sobi daje retrotapet­a koja se prostire preko cijelog zida. Dekori u jarkim bojama imaju dvojaku funkciju – čine prostor dinamičnij­im te štite od sunca i pogleda. U sklopu te sobe nalazi se i prostrana kupaonica s tuš-kadom. I

Dnevna zona smještena je oko kamina, a atmosferu i karakter prostoru daju dvosjed i trosjed u jarkoj plavoj boji koji su vizualno središte cijelog stana

ovdje se puno pozornosti posvetilo zidnoj oblozi pa je tako postignut dojam luksuza zahvaljuju­ći drvenim oblogama. Druga soba nešto je manja, međutim, stilski prati ostatak stana – kako detaljima tako i dekorima. Kao što smo već rekli, velika prednost ovog stana svakako su balkoni – čak dva, koji omogućuju uživanje u pogledu na grad. Naglasak je, jasno je, stavljen na zidne obloge u cijelom stanu – u spavaćim sobama to su zanimljive tapete retrostila, u dnevnom boravku jedan akcentiran­i zid, u kupaonicam­a igra s drvetom, no nisu ni podovi zanemareni. Kako bi prostor djelovao što prostranij­e kao podloga je odabran svijetli parket. Dojam koji stan ostavlja domaća je topla atmosfera, puno svjetla i prostra- nost koja omogućuje nesmetano kretanje. Iako je sve pobrojeno stalo u osamdeset metara kvadratnih, stan djeluje puno prostranij­e. Pridodamo li tome i sve blagodati moderne tehnologij­e, jasno je da su vlasnici uspjeli u svom naumu i ponudili nešto drugačije, moderno, a istovremen­o bezvremens­ko s dobro odabranim akcentima i kombinacij­ama boja.

Ograničen budžet

Ono što svakako veseli jest pak činjenicam­a da je kupaonicam­a posvećena potrebna pozornost i da nisu samo za zadovoljav­anje osnovnih higijenski­h potreba već su pažljivo promišljen­e i maksimalno ukomponira­ne u prostor te daju dizajnersk­i stilski potpis vlasnika koji su stan uređivali s puno entuzijazm­a i uložili su, vidi se, puno truda kako bi sve činilo smislenu i funkcional­nu cjelinu, a upravo je to i osnovna premisa prostora za stanovanje. Kako je riječ o jednom iz trolista stanova za iznajmljiv­anje, svi oni znatiželjn­i više mogu pogledati na službenoj web stranici: www.zagrebdelu­xe. com i pronaći tamo sve potrebne informacij­e ili pak samo dobiti ideju za uređenje svog prostora jer ovi stanovi najbolji su dokaz da se s puno promišljan­ja i s ograničeni­m budžetom može napraviti predivan interijer s ugodnom atmosferom.

 ??  ??
 ??  ?? Vizualno središte Kamin i sjedeća garnitura središte su dnevne zone
Vizualno središte Kamin i sjedeća garnitura središte su dnevne zone
 ??  ?? Kuhinja je moderna
Kuhinja je moderna
 ??  ??
 ??  ?? s puno skladišnog prostora, a hrabra kombinacij­a boja i tu je prisutna
s puno skladišnog prostora, a hrabra kombinacij­a boja i tu je prisutna
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Spavaonica je u umirujućim tonovima, a dominira romantična zidna tapeta iznad uzglavlja
Spavaonica je u umirujućim tonovima, a dominira romantična zidna tapeta iznad uzglavlja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia