Večernji list - Hrvatska

Kopić pred svojima na najvažnije­m ispitu

Ispadanje Hajduka značilo bi i novi debakl, kraj za cijelu sezonu i donijelo nove potrese

- robert.junaci@vecernji.net Robert Junaci

Dinamo u četvrtfina­le ulazi bez dosta igrača, ali plavi u tome ne mogu tražiti alibi protiv igrača Istre koji nemaju ni za kruh Zločesti su se nakon remija Hajduka i Osijeka u prvenstvu (1:1) šalili – na utakmicu četvrtfina­la kupa u Osijeku između ova dva kluba predsjedni­k Hajduka Ivan Kos ide kombijem. U slučaju da Hajduk ispadne, po tim pesimistim­a, Kos više ne bi mogao ostati na čelu kluba, a pitanje što bi bilo i s tek pridošlim, također Osječanino­m, trenerom Željkom Kopićem.

Kopić je najmanje kriv

U svakom slučaju ova je utakmica za Hajduk krucijalna, ispadanje iz kupa, a igra se na jednu utakmicu pa nema mogućnosti za popravak, označilo bi zapravo kraj svih ambicija Hajduka. Ostale bi samo floskule kako je važna borba za drugo mjesto, ali bili drugi ili četvrti – mala je razlika. I istina je da bi to bio novi rezultatsk­i debakl koji bi uzdrmao vodeće strukture koje ionako više ne kotiraju dobro među takozvanim navijačima njihova kluba. Gledajući sa strane, u tom novom srazu Osijeka i Hajduka najvažnije je da se ne ostvare prijetnje navijača Hajduka koje su izvjesili na transparen­tu na subotnjoj prvenstven­oj utakmici. – Teško je sad raditi nekakve velike promjene kad je momčad ionako nestabilna, takve promjene mogu samo još više poremetiti igrače. Analiziral­i smo prvenstven­u utakmicu s Osijekom i pokušat ćemo složiti optimalnu momčad za sraz u Gradskom vrtu – govorio je trener Hajduka Željko Kopić koji je u klub došao u delikatnoj situaciji, kad su navijači okrenuli leđa upravi koja ga je dovela, kad prijete igračima, pa ih čak i fizički napadaju. Osijek je u boljoj poziciji s te strane iako trener Zoran Zekić nije potpuno zadovoljan izvedbama nekih svojih igrača, oni iza sebe imaju i upravu i navijače. A kako očito više vole igrati derbije od takozvanih malih utakmica, imaju danas novu priliku za dokazivanj­e, a polufinale kupa za obje je momčadi velika želja. Ne znamo samo je li Osijeku isto takav imperativ kao što je Hajduku, imaju li i oni zbog te važnosti ‘olovnu kuglu’ oko noge. Taj će kup-derbi suditi Mario Zebec, isti onaj koji je sudio Dinamu protiv Rudeša. Nije briljirao, a još je manje dobar bio njegov pomoćnik koji je teško oštetio plave, tako da će danas u Osijeku imati nove ‘mahače’.

Istra ne zna za plaću

Plavi će ugostiti Istru 1961. Nažalost, nad dolaskom Istre na gostujuću utakmicu uvijek postoji mali upitnik, hoće li taj klub koji je na kraju snaga skupiti novac za autobus. Ako i dođu Istrijani, pitanje je hoće li doći siti ili prazna želuca jer više se ni ne sjećaju kad su dobili plaću. Zato ni brojni izostanci koje ima trener Dinama Mario Cvitanović ne mogu biti nikakav alibi (nema Soudanija, Ćorića, More, Matela, Gojaka, vjerojatno ni Benkovića). – U Novigradu (Dinamo je prošao tek nakon udaraca s 11 metara) vidjeli smo kako je kup opasan, no uvjeren sam da ćemo riješiti pitanje prolaza – kazao je Cvitanović.

Igračima Hajduka je teško, njihovi navijači tjeraju upravu, prijete batinama i napadaju ih

 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL ?? Olmo i Antolić na raspolagan­ju su treneru Cvitanović­u, a trener Istre nikad ne može znati koji će njegov igrač otići
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL Olmo i Antolić na raspolagan­ju su treneru Cvitanović­u, a trener Istre nikad ne može znati koji će njegov igrač otići

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia