Večernji list - Hrvatska

Beljak pozvao Jasminku Mataušić da HSS-u vrati mandat u županiji

- (tr)

Prijavit ćemo DORH-u svaku sumnju i javno prokazati prebjege

bila iznimno aktivna u kampanji protiv HDZ-a. U petom mjesecu joj smjer HSS-a nije smetao.

Imate li saznanja da je u pitanju podmićivan­je vijećnika i ako imate, koga vidite kao krivca?

Saznanja postoje, ljudi u tišini pričaju. Boje se izaći u javnost, razumljivo. Županija nam, nažalost, trpi zbog HDZ-ovih unutarstra­načkih prepucavan­ja. Nisu ni svi njihovi skupštinar­i za ovo i to će se uskoro pokazati. Riječ je o prepucavan­ju jednog HDZ-ova lokalnog šerifa s drugim i to sve misle raditi preko leđa Zagrebačke županije i njezinih građana. E pa ne može!

Strahujete li u SDP-u od domino-efekta s obzirom na to da ste u većini jedinica lokalne samouprave na izbore išli s HNS-om, a u mnogima i s HSS-om?

U Zagrebačko­j županiji ne strahujemo. Surađujemo u brojnim gradovima i svi imaju puno toga za izgubiti promijene li stranu. Znam da HNS ne želi riskirati gradove u kojima vlada uz pomoć SDP-a, poput Zeline ili Dugog Sela. Ne može se graditi priča o oporbi HDZ-u i drukačijem modelu vladanja, a onda s tim istim ljudima koje ste smijenili ulaziti u koaliciju na razini županije. U manjim sredinama svaki dan na ulici komunicira­te s biračima.

Pada li time u vodu tvrdnja HDZ-a da se tzv. lex šerif donosi radi stabilnost­i?

Ta je tvrdnja pala u vodu čim su je izgovorili. HDZ vjeruje u stabilnost samo kad je na vlasti. Kad je u oporbi, vjeruje u kaos.

HSS i u Saboru nije glasao za SDP-ovu inicijativ­u rušenja Vlade. Vidite li poveznicu između tih slučajeva?

Ne vidim. Gospodin Beljak objasnio je što se dogodilo. No, svejedno je morao biti tamo. HDZ je optužio da kupnjom i ucjenama pokušava preuzeti Zagrebačku županiju i najavljuje kaznene prijave Predsjedni­k HSS-a Krešo Beljak pozvao je bivšu članicu svoje stranke Jasminku Mataušić da vrati mandat osvojen u Zagrebačko­j županijsko­j skupštini te optužio HDZ da kupnjom i ucjenama pokušava preuzeti Zagrebačku županiju. Ako HDZ ne prestane s time, najavljuje da će protiv njih podizati kaznene prijave ustvrdivši da je Željko Sabo, osuđen zbog podmićivan­ja gradskih zastupnika, odležao zatvorsku kaznu zbog, kako kaže, puno manjih djela nego ih HDZ-ovci sada rade. – Jasminka Mataušić izašla je iz stranke i objavila politički pamflet koji joj je HDZ pisao. Pozivam je da pokaže svoju moralnost, vjeru i sve za što se zalaže pa neka vrati mandat HSS-u i otkloni priče o svojem zapošljava­nju u jednoj državnoj institucij­i – kaže Beljak. Poziva sve da prate gdje će se Mataušić, koja tri godine traži posao, zaposliti. Mihael Zmajlović (SDP), predsjedni­k Županijske skupštine Zagrebačke županije, kaže da se volja birača okreće na nemoralan način.

 ??  ?? Mihael Zmajlović (SDP): Županija nam trpi zbog prepucavan­ja
Mihael Zmajlović (SDP): Županija nam trpi zbog prepucavan­ja
 ??  ?? milijuna kuna predloženi je proračun Splita za 2018. o kojemu će Gradsko vijeće Splita raspravlja­ti na megasjedni­ci koja ima 81 točku i održavat će se dva dana, 6. i 12. prosinca. (sv) Jure Šundov, šef splitskog Gradskog vijeća
milijuna kuna predloženi je proračun Splita za 2018. o kojemu će Gradsko vijeće Splita raspravlja­ti na megasjedni­ci koja ima 81 točku i održavat će se dva dana, 6. i 12. prosinca. (sv) Jure Šundov, šef splitskog Gradskog vijeća
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia