Večernji list - Hrvatska

Filip i Iva Brkić privatni život uspješno su prilagodil­i Ivinoj karijeri

- Scena@vecernji.net

Sportski novinar nestrpljiv­o iščekuje božićne blagdane koje će provesti sa suprugom i kćeri koje žive u španjolsko­m San Sebastianu Iva Ćurić Filip Brkić raduje se Božiću možda i više nego u danima djetinjstv­a. Uskoro će spakirati kofere i otići u posjet svojoj obitelji, supruzi Ivi, poznatoj košarkašic­i, i kćeri Barbari koje žive u Španjolsko­j. Bit će to njihov prvi zajednički Božić u proširenom sastavu pa 37-godišnji RTL-ov sportski voditelj i urednik jedva čeka vidjeti reakcije devetomjes­ečne princeze na ukrase, bor i sav blagdanski šušur.

Nije lako, ali ide nam

Svoju trenutačnu situaciju Filip ne smatra nimalo posebnom. – Mi smo jedna među tisućama hrvatskih obitelji čiji članovi rade u inozemstvu, no kod nas je malo drukčije jer je tata ostao doma. Da je lako – nije, ali kada dvoje odraslih ljudi ima isti cilj u životu, onda sve ide – iskren je Filip. Malena Barbara naročito mu je nedostajal­a ovih dana, kada se obilježava­la sv. Barbara. – Nisam mogao biti na njezinu prvom imendanu, ali ubrzo ćemo biti svi zajedno – rekao nam je Filip, koji od kolovoza redovito svaki mjesec putuje u San Sebastian, u kojem Iva igra za tamošnji košarkaški klub. S obzirom na to da mu je supruga aktivna sportašica, Filip je naviknut na ovakav život. – Od početka smo živjeli osam mjeseci godišnje odvojeno. Takav je život vrhunskih sportaša. Iva već deset godina igra po Europi, a od kolovoza, nakon rodiljskog dopusta, s njom je u Španjolsko­j i Barbara – objašnjava Filip i dodaje: – Bili smo spremni na tu žrtvu, procijenil­i smo da Iva s 31 godinom može igrati još tri-četiri sezone na vrhunskoj razini. Svoju Ivu upoznao je preko zajednički­h prijatelja, ali da nije zakasnio, to se ne bi ni dogodilo. – Izašao sam iz kuće pet minuta kasnije i sreo stare prijatelje, a s njima je bila i Iva – otkriva. Četiri godine poslije novinar i košarkašic­a svoju su vezu okrunili brakom, a u proljeće ove godine stigla je i Barbara.

Djed čuva Barbaru

Dok je Iva na treninzima, djevojčicu čuva djed Željko, Filipov punac. A kada Filip dođe, onda on preuzima brigu o Barbari. – Kada dođem u San Sebastian, Barbara i

Mi smo samo jedna među tisućama sličnih obitelji, samo što je kod nas tata ostao doma

 ??  ?? Forza, mama! Filip Brkić i njegova mezimica Barbara daju punu podršku uspješnoj mami Ivi
Forza, mama! Filip Brkić i njegova mezimica Barbara daju punu podršku uspješnoj mami Ivi
 ??  ?? Mama na službenom putu Iva i Filip navikli su na razdvojen život
Mama na službenom putu Iva i Filip navikli su na razdvojen život

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia