Večernji list - Hrvatska

Lionel Messi ponovno se odmarao, Juve i Barca lako u drugi krug

Rekord LP-a: Barcelona 11. put u nizu završila skupinu na vrhu

- Željko Janković zeljko.jankovic@vecernji.net ZAGREB

Mario Mandžukić nije igrao za Juventus u pobjedi 2:0 kod Olympiakos­a. Uvertira toj utakmici bili su huliganski ispadi na ulicama Nije se dogodilo iznenađenj­e u Ligi prvaka. Atletico nije uspio i ostao je na trećemu mjestu, iza Rome i Chelseaja. Momčad Diega Simeonea remizirala je s Chelseajem na Stamford Bridgeu (1:1). Čak je i povela pogotkom Saula Nigueza, najboljeg strijelca među španjolski­m nogometaši­ma u Ligi prvaka zadnje dvije godine (8 pogodaka). Atleticu se nije poklopio ni rezultat iz Rima gdje je Roma pobijedila Qarabag (1:0).

Preokret u 66 sekundi

Barcelona je slavila u zadnjih 15 utakmica na Nou Campu u skupinama Lige prvaka uz 54 postignuta pogotka. Sedam su Katalonci primili. Sporting nije mogao postići više od časnog poraza (0:2). Ivan Rakitić igrao je cijeli susret. A sinoć je opet Lionel Messi ušao s klupe, tek u 61. minuti. Njegovi suigrači u prvom su dijelu uputili samo jedan udarac u okvir gola. Najlošiji je to Barcelonin učinak ove sezone u svim natjecanji­ma. Barca je slavila pogocima Paca Alcácera u 59. i autogolom Jeremyja Mathieua, bivšeg igrača Barcelone, u 90. minuti. Mario Mandžukić nije igrao za Juventus koji je s 2:0 u gostima svladao Olympiakos. Na kraju nije bilo ni iznenađenj­a u skupini A u kojoj je do zadnjeg kola strepio i vodeći Manchester United. I ovdje se moskovski CSKA nadao da bi mogao ići dalje. Čak su Rusi i poveli u 45. minuti golom Vitinha. No, uz United, dalje će Basel koji je svladao Benficu u gostima (2:0). Romelu Lukaku i Marcus Rashford preokrenul­i su rezultat u samo 66 sekundi (64. i 65. minuta). Manchester United ušao je u utakmicu protiv CSKA s fascinantn­im učinkom kada su u pitanju utakmice skupine u Ligi prvaka. Crveni vragovi su, naime, u zadnjih 48 utakmica izgubili samo dvaput, i to od Beşiktaşa 2009. i Cluja 2012. godine. A zanimljivo je da je engleska momčad 40 utakmica u nizu bez poraza u svim natjecanji­ma.

Šimunoviće­v autogol

A učinak Celtica i Anderlecht­a u toj skupini ostat će zapamćen samo po činjenici da nitko ove sezone nije primio toliko pogodaka! Anderlecht (primio 17 pogodaka) slavio je pobjedu 1:0 nad Celticom (18 pogodaka) zahvaljuju­ći autogolu Joze Šimunovića, bivšeg stopera Dinama. Parižani nisu marili za dojam igrajući protiv Bayerna. Mogli su postati jedna od šest momčadi koje su skupinu u Ligi prvaka završile sa svih šest pobjeda. To je zadnji postigao Real u sezoni 2014./2015. Bayern je slavio pobjedu 3:1, a Kylian Mbappé zabio je gol u 50. minuti i s 18 godina i 11 mjeseci postao najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao deset pogodaka.

 ??  ?? Ivan Rakitić i Gerard Pique zajednički­m su snagama zaustavili Portugalce. Tako je Sporting Nou Camp napustio s dva pogotka u mreži Ruija Patricija
Ivan Rakitić i Gerard Pique zajednički­m su snagama zaustavili Portugalce. Tako je Sporting Nou Camp napustio s dva pogotka u mreži Ruija Patricija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia