Večernji list - Hrvatska

Obilježava­nje sto godina pjesnika Maka Dizdara

- (mz)

kad je sve “savršeno” – rezimira Vrgoč. U Osijeku mu se rodio i sin Stjepan, danas devetogodi­šnjak koji je krenuo očevim stopama – svira saksofon i učenik je glazbene škole. Njih dvojica žive sami, no svestrani otac ipak stigne, ponosan je, posložiti sve kockice. Televizor ne gleda, nema ga već godinama u kući.

Ne treba previše svaštariti

Vrgoč također slika, autor je više stotina portreta i održao je dvije samostalne izložbe u Njemačkoj. Nedavno mu je stigla i neformalna pozivnica u Društvo likovnih umjetnika. Široj javnosti poznat je po ulozi u filmu “Lažeš, Melita”, gdje je zaigrao brata Nenada. Iako se to po njegovoj svestranos­ti ne bi moglo lako zaključiti, Vrgoč smatra da ni u umjetnosti ni u životu ne treba svaštariti ako se tim angažmanim­a čovjek ne može kvalitetno posvetiti, pa se namjerava, barem dok mu sin ne odraste, zadržati u pjevačkim vodama.

Danas u 19 sati u Leksikogra­fskom zavodu Miroslava Krleže obilježit će se stota obljetnica rođenja pjesnika Maka Dizdara, uz promociju novog izdanja Kamenog spavača i nastup Gorana Matovića, Antonije Stanišić te Irene Šekez Sestrić.

Samohrani je otac, pa je svoje ostale talente ostavio po strani dok mu sin ne odraste ALEKSANDAR POPOVSKI: U drami “Rikard III.” zanima me frustracij­a slabijega. Jer kada taj isfrustrir­ani čovjek dobije vlast, postane još strašniji!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia