Večernji list - Hrvatska

Bernabeu se naklonio Luki

Mandžukić je imao nekoliko prilika, ali nije znao zabiti u derbiju protiv Intera (0:0). Perišić i Brozović nisu bili previše raspoložen­i

- (af) Željko Janković

Tena Lukas (22) pobjednica je ITF turnira tenisačica u turskoj Antalyji nakon što je u finalu pobijedila Rumunjku Paulu Ormaecheu sa 6:4, 6:7 (5), 6:1. Kaštelanki je to peti profesiona­lni naslov u karijeri, prvi ove godine, pa je sad bliža povratku u Top 300. Sevilla je u prvom dijelu protiv Reala primila pet komada. Zadnji put su Andalužani bili tako loši prije 30 godina protiv Sociedada, kada je bilo 8:1 Mario Mandžukić u subotu se rastrčao u derbiju s Interom. Silno se trudio, jednom je pogodio vratnicu, a jednom se poskliznuo ispred vrata Samira Handanović­a. Nije se uspio snaći naš napadač, Inter je u okvir Juveova gola uputio tek jedan udarac. Logično, derbi je završio s rezultatom 0:0. Prvi je to Juveov remi bez pogodaka nakon 65 utakmica u Seriji A. Ivan Perišić i Marcelo Brozović, najblaže rečeno, nisu se posebno istaknuli... Utjeha im može biti što su ostali na vrhu ljestvice s 40 bodova, dva više od Juventusa i Napolija. Dosad su ova dva velika rivala odigrala ukupno 236 utakmica, od kojih 231 u Serie A i talijansko­m kupu. Juventus je ostvario 107 pobjeda, Inter 73, uz 45 remija. Velikan iz Lombardije posljednji je put slavio u Torinu 3. studenoga 2012. godine, kada je bilo 1:3.

Ronaldo zabio dvaput

U Madridu je jučer bilo svečarski. Odavno se Real nije poigrao s nekom momčadi kao što je to napravio u pobjedi s rezultatom 5:0 protiv Seville. Pet komada Sevilla je primila već u prvom poluvremen­u. Zadnji put pet komada u poluvremen­u primili su prije trideset godina protiv Real Zaragoze u porazu 1:8. Cristiano Ronaldo zabio je dvaput te tako s posebnim emocijama proslavio nedavno priznanje za najboljeg svjetskog nogometaša. Sevilla mu posebno leži jer joj je u 15 utakmica u La ligi zabio 24 pogotka. – Ovo nije naših najboljih 45 minuta ove sezone. Da, zabili smo, ali odigrali smo boljih utakmica, na primjer protiv Sociedada i Borussije Dortmund – kazao je Realov trener Zinedine Zidane. Zadnji put Real je tako visoko slavio protiv Seville davne 1993. godine kada su za Andalužane igrali Maradona i Diego Simeone. Spomenimo i da je Luka Modrić, uz ovacije, zamijenjen u 71. minuti. A navijači kraljevsko­g kluba raspisali su se na društvenim mrežama ističući Lukinu genijalnos­t. Bayern je pobjedom protiv Eintrachta (1:0) u Frankfurtu potvrdio jesenski naslov. – To što smo prvaci – nije važno. Važno je da smo prikazali atraktivan nogomet u posljednji­h nekoliko tjedana. Prvo mjesto nas veseli, ali neću organizira­ti sada vatromet – rekao je Bayernov trener Jupp Heynckes. Jedini pogodak na utakmici postigao je Arturo Vidal u 20. minuti. – Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv kluba svjetske klase. Činjenica da nas je u Jupp Heynckes pohvalio kazuje mnogo toga. Zaslužili smo više od poraza – istaknuo je Niko Kovač, trener Eintrachta. A protiv Eintrachta Franck Ribery odigrao je 365. utakmicu u dresu Bayerna. Sada je na vrhu ljestvice s Hasanom Salihamidž­ićem. Francuz je osvojio i 20 trofeja! Danijel Subašić nije briljirao u zadnjoj utakmici za Monaco. Momčad iz Kneževine slavila je protiv Troyesa sa 3:2, iako je gubila 0:2. Oba pogotka postigao je Hyun-Jun Suk (25. i 50. minuta), a oba puta pogriješio je naš vratar. Kod prvog pogotka lopta mu je ispala iz ruke na Sukovu nogu, a kod drugog je Subašić istrčao nakon jedne duge lopte, pokušao ispucati loptu, no pogodio je samo protivničk­og igrača koji se potom ušetao u prazan gol. Iz Engleske svakako moramo istaknuti i Chelseajev poraz protiv West Hama 0:1. Prva je to prvenstven­a pobjeda West Hama još od 30. rujna kada su s rezultatom 1:0 pobijedili Swansea.

Tudor preokrenuo 0:2

– Nismo iskoristil­i prilike i zato smo izgubili. Igrači su bili umorni, igraju stalno i plaćamo za to. Krenuli smo u sezonu porazom od Burnleyja. Od Cityja smo izgubili jer smo imali dva dana za pripremu utakmice. Onda nas je dobio i posljednji Crystal Palace, a sad i West Ham koji ne znam koliko nije znao za pobjedu. U takvim utakmicama nedopustiv­o je gubiti bodove – kazao je Chelseajev trener Antonio Conte. Chelsea očito polako gubi korak u borbi za vrh (32 boda). Manchester City na vrhu je s 43 boda, a drugi je Manchester United s 35 bodova. Vrijedi istaknuti novu domaću pobjedu Galatasara­ya nad Akhisarom (4:2). Vrjednija je utoliko što je momčad Igora Tudora gubila 0:2 u prvom poluvremen­u.

 ??  ?? Luka Modrić zamijenjen je u 71. minuti. Prepuni Bernabeu pozdravio ga je ovacijama
Luka Modrić zamijenjen je u 71. minuti. Prepuni Bernabeu pozdravio ga je ovacijama
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia