Večernji list - Hrvatska

Žena pronađena mrtva u dvorištu u Osijeku umrla je od infarkta i hladnoće

- (slš)

tomobile koji su korišteni u prepadima obično je nabavljao on, a nakon pljački to bi isto oružje ponovno skupljao on i zatim ga davao ljudima kojima vjeruje da ga unište. Upravo zahvaljuju­ći tolikoj opreznosti, Vrbat sve do danas, iako je više puta bio optuživan, još uvijek nema niti jednu pravomoćnu sudsku presudu za razbojstva. Dapače, “kralj pljačkaša” zbog nedostatka dokaza oslobođen je za sudjelovan­je u prepadu na novčanu pošiljku Getroa u prosincu 2007. godine u kojoj su zaštitari ubili razbojnika Darka Marinića i teško ranili Kristijana Čabraju koji je od posljedica ranjavanja završio u invalidski­m kolicima. Nakon te pljačke otišao je u BiH gdje se četiri godine skrivao, a onda je, na iznenađenj­e, svih u rujnu 2011. ušetao u sudnicu zagrebačko­g Županijsko­g suda i kratko kazao kako se ne smatra krivim za sudjelovan­je u pljački, a na koncu je i oslobođen krivnje.

Bivši nogometaš

Međutim, krivnje još uvijek nije oslobođen za sudjelovan­je u nizu pljački u Zagrebu u periodu između travnja 2011. i siječnja 2013. godine u kojih se njegova banda domogla više od tri milijuna kuna. Harali su po poštama, bankama, zlatarnica­ma, čak su presretali i ljude na ulici, a u ekipi se nalazio i bivši nogometaš NK Croatije Sesvete Dario Šušak, po struci monter centralnog grijanja koji je još prije bio osuđivan u aferi Offside zbog namještanj­a nogometnih utakmica. Sudski postupak za ta

tijeku.• razbojstva još uvijek je u Žena čije je tijelo nađeno u dvorištu kuće u Vukovarsko­j ulici u Osijeku u ponedjelja­k ujutro preminula je, doznajemo, od srčanog udara. Policija je, pak, službeno izvijestil­a kako je “najvjeroja­tnije preminula prirodnom smrću, zbog zatajenja rada srca i pothlađiva­nja”. U dobi je od oko 60 godina, no njezin je identitet i dalje nepoznat. Tijelo žene pronašla je u svom dvorištu, podsjetimo, Osječanka Matija Turza kada je oko 7 sati izašla iz kuće. Nesretna je žena bila u ljetnoj odjeći i bosa. Kako je i odakle dospjela pred njihov prag, ostaje misterij jer niti ukućani, niti susjedi nisu te noći čuli nikakvu buku. Policija je “pročešljal­a” doslovce svaki milimetar dvorišta.

 ??  ?? Ostaje nejasno kako je žena došla u dvorište
Ostaje nejasno kako je žena došla u dvorište

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia