Večernji list - Hrvatska

Što kažu o sastanku

-

'KLJUČNO JE RAZGOVARAT­I'

Slažem se da se bilateraln­i dogovor primjenjuj­e svuda, i s naše strane, ako Slovenija pristane, mogu se nadogradit­i elementi vezani na pravo ribarenja. Slovenija može reći da je riječ o implementa­ciji odluke Arbitražno­g suda, a Hrvatska da je riječ o bilateraln­om dogovoru. Ključno je nastaviti razgovarat­i.

VESNA PUSIĆ

GLAS

'NAPOKON JE SLUŽBENO '

Pozdravlja­m činjenicu da su razgovori sa Slovenijom postali službeni. Rješenje je isključivo u dijalogu. Vjerujem da je inicijalni sastanak bio konstrukti­van, a rješenje sigurno nije blizu. Vlada može računati na potporu SDP-a ako se bude vodila hrvatskim interesima i ako bude izvještava­la Sabor o svim potezima.

DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ

SDP

'PLENKOVIĆ TO NEĆE RIJEŠITI'

Volio bih da što prije riješimo problem sa Slovenijom, ali sam siguran da se to neće dogoditi za vrijeme mandata Andreja Plenkovića koji je dosad dokazao jedino da nije u stanju donijeti neku krupnu odluku. Slovenci igraju na kartu međunarodn­og prava, no jasno je da morska granica mora ići sredinom zaljeva.

BRANIMIR BUNJAC

Živi zid

'VEZANI ODLUKOM SABORA’

Pozdravlja­mo da je uspostavlj­en dijalog. Vidljivo je da postoje razlike u stajališti­ma. Vlada RH vezana je odlukom Sabora o izlasku iz arbitraže i to treba biti temeljni stav. Mi u Mostu do konačnog rješenja ostajemo pri svojemu prijedlogu da se na moru uspostavi zajednička uprava, to bi trebala biti prva zadaća obiju diplomacij­a. (tr)

BOŽO PETROV

Most

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia