Večernji list - Hrvatska

Sjekirom je kuji Alki razbio glavu

Filip Poturović: I prije je govorio da će mi ubiti psa te je i meni prijetio

- Vedran.balen@vecernji.net

Ženka bul-terijera Alka bila je prestrašen­a zadnjih dana zbog pucanja petardi, a 32-godišnjak koji ju je ubio kazneno je prijavljen Vedran Balen Rijedak slučaj okrutnosti nad životinjam­a zabilježen je u prognaničk­om naselju Kovačevac u Novoj Gradiški. Prvog dana nove godine 32-godišnjak je usmrtio psa, ženku bul-terijera, i to ni manje ni više nego udarcem sjekire. Iako na brutalnost­i ovoga čina to ništa ne mijenja, ubijeni pas nije bio lutalica, nego vlasništvo 20-godišnjeg Filipa Poturovića.

Užasan prizor krvavog psa

I nije nikoga napadao, nego je boravio u svom, ograđenom prostoru, boksu. Prema kazivanju očevidaca, nasilnik koji živi u blizini iskoristio je trenutak kada mladić nije bio kod kuće. Ušao je u boks u kojem je živjela šestomjese­čna kujica Alka i okrutno joj presudio. Navodno se na ovaj brutalni čin odlučio jer je bio iznerviran njezinim lavežom. – Dan prije objavio sam oglas da mi je pas ukraden i već ujutro netko ga je vratio. Bio sam sretan i otišao sam u grad potražiti psa svoje djevojke koji je također nestao. Uspio sam ga pronaći, ali u jednom trenutku na ulici me je zaustavila policija i kazala mi što se dogodilo – govori Filip, inače uspješan sportaš i osmerostru­ki prvak Hrvatske u boksu. Policija je nad osumnjičen­im 32-godišnjako­m provela kriminalis­tičko istraživan­je te protiv njega podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. – Kada sam se vratio kući, prizor je bio užasan. Alka je ležala u krvi, cijela glava bila joj je razbi- jena. Počeo sam plakati. Dotični gospodin bio je pijan, ne znam zašto mu je smetao moj pas. On je i prije govorio da će ga ubiti, čak je i meni prijetio ubojstvom, ali ja te prijetnje nisam doživljava­o ozbiljno. Kada sam došao kući, pred policijom se hvalio da ga je baš on ubio. Mislio je da će ispasti heroj – nastavlja Filip i najavljuje podnošenje tužbe protiv okrutnog susjeda. Prema kazivanju očevidaca, Alka se u novogodišn­joj noći uplašila eksplozija petardi i pobjegla iz boksa, a putem je navodno ušetala i u dvorište 32-godišnjaka kojemu se to nije svidjelo.

U Zagorju ubili jelena

Poslije je navodno pričao da je pas napadao njega i njegovu obitelj i kako se on samo branio, ali Filip tvrdi da to nije točno. Nažalost, to nije bio i jedini slučaj ubijanja ili mučenja životinje na početku nove godine. U utorak je 50-godišnjaki­nja prijavila kako je nepoznati počinitelj puškom u noći s ponedjeljk­a na utorak usmrtio jelena u ograđenom prostoru u mjestu Komor Začretski, oštetivši 63-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna.

 ??  ?? Boksač i ljubitelj pasa Osmerostru­ki prvak Hrvatske u boksu Filip Poturović i njegova kuja Alka
Boksač i ljubitelj pasa Osmerostru­ki prvak Hrvatske u boksu Filip Poturović i njegova kuja Alka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia