Večernji list - Hrvatska

Berge: Tužan sam, nismo zaslužili poraz, bili smo bolji 50 minuta

Pobjedonos­ni pogodak za aktualne svjetske prvake postigao je veteran Michael Guigou

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net

Organizato­ri su u Poreču otvorili samo jedan ulaz u dvoranu pa je 2000 austrijski­h navijača pola sata čekalo da dođu na tribine Rukometaši Francuske u derbiju prvog kola skupine B pobijedili su Norvešku s 31:30. Bila je to potpuno drugačija utakmica nego ona finalna prije godinu dana u pariškom Bercyju. Francuska je tada na domaćem parketu pobijedila s 33:26, a sinoć smo u Poreču gledali jednu sasvim drugačiju utakmicu, utakmicu u kojoj su Norvežani bili bliže pobjedi. Aktualni svjetski prvaci ovoga puta igrali su bez Omeyera, Accambraya, Narcissa, Nyokasa i Fabregasa, dok su Norvežani igrali u potpuno istom sastavu.

Treće slavlje Dinarta zaredom

– Norveška je odigrala odličnu utakmicu. Znao sam da će biti teška i izjednačen­a utakmica. Na kraju smo imali malo više sreće – rekao je Didier Dinart, izbornik Francuske. Christian Berge, izbornik Norveške, još je jednom morao čestitati kolegi Dinartu koji ga je treći put pobijedio zaredom. Jednom u lanjskom finalu, drugi put nedavno u utakmici Zlatne lige. – Osjećam se tužno. Izgubili smo dobivenu utakmicu. Dobrih 50 minuta Francuske nije bilo nigdje. Nažalost, izgubili smo zbog vlastitih pogrešaka. Očigledno moramo neke stvari trenirati još više nego do sada. Nažalost, prvo mjesto u skupini izgubljeno je jer ne vjerujem da Francuska može izgubiti od Bjelorusij­e i Austrije. No ovo je tek početak. Sad se moramo potpuno koncentrir­ati na sljedeću utakmicu protiv Bjelorusa. Tu kiksa više ne smije biti – istaknuo je Berge. Junak francuske pobjede bio je Kentin Mahe, igrač njemačkog Flensburga. – Nema ljepšeg nego pobijediti jakog suparnika na startu turnira – rekao je Mahe. U utakmici prije Bjelorusij­a je bila bolja od Austrije (27:26). Navijači iz Austrije neće ponijeti lijepe uspomene iz Žatike. Ne samo zbog poraza već i zbog činjenice što se stvorila neviđena gužva na ulazu u porečku dvoranu.

Nužna dva ulaza

– Moram s vama podijeliti da ovdje vlada organizaci­jski kaos. Samo jedan ulaz za dvije tisuće navijača... Morali smo čekati pola sata da uđemo u dvoranu. Bio sam na puno velikih natjecanja, imam dosta iskustva, ali nikada nisam vidio goru organizaci­ju. Žao mi je što to moram reći, napisao nam je razočarani navijač. Domaćini kao da su zaboravili da se ne igra utakmica Premijer lige između Poreča i Dubrave na koju dođe 500 gledatelja. Za tu publiku jedan je ulaz sasvim dovoljan, ali za 3000 gledatelja već nastaje problem. Razmišljal­i su o otvaranju još jednog ulaza, ali se gužva za pola sata raščistila pa nije bilo potrebe. To je pouka da se već u nedjelju ipak otvore dva ulaza kako se ne bi stvorile nepotrebne gužve Danas u 2. kolu igraju Austrija – Francuska te Bjelorusij­a – Norveška.

Austrijanc­ima nije pomoglo ni osam pogodaka Nikole Bylika, igrača njemačkog Kiela

 ??  ?? Francuski reprezenta­tivac Luc Abalo poznat je po svojim “nebeskim” skokovima
Francuski reprezenta­tivac Luc Abalo poznat je po svojim “nebeskim” skokovima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia