Večernji list - Hrvatska

Vjenčanica je pitanje srca, a ne razuma

Prvo što kažem ženi koja k meni dođe po vjenčanicu jest da pazi na udobnost haljine jer ona je ta koja u njoj mora provesti dvanaest sati, objašnjava kreator

- Bojana Radović bojana.radovic@vecernji.net

Kada su vjenčanice u pitanju, modno osviješten­e Hrvatice su “ziherašice”, 98 posto njih bira duge haljine, a malo koja će biti hrabra za crni detalj Ivan Alduk, kreator poznat po istančanom modnom izričaju, ima novu kolekciju vjenčanica za koju je, zajedno s fotografsk­im dvojcem Decker&Kutić snimio i sasvim drukčiju modnu kampanju.

Utočište visoke mode

Nova kolekcija donosi raskošne vjenčanice profinjeni­h krojeva u kojima do punog izražaja dolaze moderni tzv. 3D materijali. Stoga je upravo Ivan Alduk pravi sugovornik na temu što je danas moderna vjenčanica i što žene najviše traže. Pitam ga stoga što prvo savjetuje djevojci koja uđe u njegov showroom kako bi kući otišla s vjenčanico­m? – Uvijek je upozorim na udobnost. Ona je ta koja u toj haljini treba provesti dvanaest sati i koja se u njoj mora dobro osjećati – objašnjava dizajner i spremno priznaje kako su upravo vjenčanice u nas ostale jedino utočište visoke mode, odjevni predmet na kojem se ne štedi: – Žena koja se odluči kupiti, a ne unajmiti vjenčanicu ne opterećuje se pitanjem što će s njom učiniti nakon vjenčanja. To je haljina koja se bira srcem, a ne razumom – kaže Ivan Alduk.

Prema individual­nim željama

Za ovu kampanju, snimljenu na egzotičnoj ljepotici Caroline Hu (Stella Models), on je vjenčanice upotpunio minimalist­ičkim crnim detaljima. Objašnjava kako dobro zna da će malo koja mladenka biti tako hrabra jer, ma koliko žene u nas bile modno osviješten­e, vjenčanje je prigoda u kojoj postaju “ziherašice”. Kaže da 98 posto mladenki bira klasične, duge haljine, iako on, naravno, nudi i model dužine do koljena te da stoga neke velike promjene u dizajnu nisu moguće. No, svaka se haljina može prilagodit­i individual­nim željama, a sve kako bi svaka mladenka kući otišla s haljinom iz svojih snova.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Moderne vjenčanice Moraju biti od naprednih materijala, a danas to znači zanimljive teksture koje daju raskoš
Moderne vjenčanice Moraju biti od naprednih materijala, a danas to znači zanimljive teksture koje daju raskoš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia