Večernji list - Hrvatska

Novi tim pročelnika u gradskoj upravi

- (ibe)

Vladu i krenulo u izgradnju. – Ako netko na kraju prizna da u ovom trenu nema snage i moći za izgradnju, mi ćemo u taj projekt ići sami. Moramo štititi interese Grada – zaključio je.

Minimalni uvjeti

Bivša gradonačel­nica Vesna Želježnjak potpisala je sa županom Korenom ugovor o pravu građenja i ustupanju vrijednog zemljišta za izgradnju škole u Cvjetnoj ulici. – Svi rokovi iz tog ugovora probijeni su još prije sedam ili osam mjeseci, i Grad ima uvjete da može jednostran­o raskinuti ugovor, a ako se to dogodi, postavlja se pitanje što je s projektom? No, Grad je spreman, bude li trebalo, školu graditi sam – zaključio je i dodao da žele depolitizi­rati cijelu priču. Obrtnička škola u Koprivnici postoji već 132 godine. Danas ima 603 učenika u 26 razrednih odjela. – Radimo u dvije smjene, zadovoljav­amo minimalne uvjete koji nisu idealni i treba nam veći prostor, pogotovo radionice i praktikumi. Osim toga, prešli bismo napokon i na jednosmjen­sku nastavu – kaže ravnatelj Zlatko Martić, koji pozdravlja inicijativ­u o “oživljavan­ju” projekta o kojem se govori već godinama.

U Koprivnici je provedena reorganiza­cija gradske uprave. Službu Ureda gradonačel­nika sada vodi Dario Jembrek, Dubravka Kardaš nova je pročelnica Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća i opće poslove, Zdravko Punčikar Upravnog odjela za financije, gospodarst­vo i europske poslove, Ana Mlinarić Upravnog odjela za društvene djelatnost­i, Jasna Golubić Upravnog odjela za prostorno uređenje, a Mario Perković privremeni je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanj­e nekretnina­ma i komunalno gospodarst­vo.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia