Večernji list - Hrvatska

Najava derbija: Ohandza je ‘zapalio’ Torcidu!

Sljedeće nedjelje Hajdukovci idu na utakmicu u Maksimir

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net

Franck Zoe nosi sve pred sobom, jak je poput bika, ali i lucidan i smiren pred golom

Euforija, depresija, već sam naglasio kako u Splitu tanka linija dijeli te dvije krajnosti. Moj zadatak je zadržati mir u momčadi, kaže Kopić Hajduk u zastrašuju­ćoj formi dočekuje derbi s Dinamom (sljedeće nedjelje, 15 sati u Maksimiru), barem tako sugeriraju rezultati bijelih otkako ih je preuzeo Željko Kopić. Naime, Hajduk pod Kopićevim vodstvom u sedam nastupa ima šest pobjeda i remi ili 90-postotnu uspješnost, te impresivnu gol-razliku 21:4, dakle zabija tri gola po utakmici. Za usporedbu, Španjolac Carrillo je u prvih sedam nastupa na klupi bijelih bio osvojio samo 42.8 posto bodova. Pa iako se Hajduk prošetao Vinkovcima, nanijevši Cibaliji najteži domaći poraz u Prvoj HNL, izvedba Kopićeve momčadi u 40 prvih minuta jučerašnje utakmice teško bi dobila prolaznu ocjenu.

Šou Francka Ohandze

Dapače, Cibalia je u tom razdoblju pokazala zube i stvorila Hajduku niz neugodnost­i, ali nije imala dovoljno hladnokrvn­ost i pribranost­i u realizacij­i. Tko zna kako bi Hajduk izgledao da je samo jedan zalutali vinkovački metak pronašao cilj... Nakon što je Said u 40. minuti donio vodstvo Splićanima, put ka pobjedi bio je popločen i utakmica se pretvorila u ekshibicij­u, spektakula­ran šou Francka Ohandze, igrača kojega Torcida obožava. Potpuno ludilo zahvatilo je jučer u Vinkovcima sektor s Hajdukovim tifosima, koji već euforično najavljuju maksimirsk­i derbi. Jeste li gledali Dinamov nastup u Osijeku?, pitali smo Hajdukovog stratega Kopića. - Gledao sam tu utakmicu, ali ne baš detaljno budući da sam bio fokusiran na pripremu svoje momčadi za sraz s Cibalijom. Euforija, depresija, već sam bio naglasio kako u Splitu tanka linija dijeli te dvije krajnosti. Moj zadatak je zadržati mir i stabilnost momčadi, svjestan sam kako unatoč pobjedi od 5:0 neke stvari u našoj igri nisu bile dobre. A priprema za Dinamo počinje sada – istaknuo je Kopić, koji će sljedeće nedjelje imati svoj premijerni nastup u najvećemu derbiju. Realan, odmjeren i objektivan u recenzijam­a Hajdukove izvedbe, Kopić priznaje kako mu je momčad premlako ušla u utakmicu i dopustila Cibaliji da mu stvori ogromne probleme.

U Maksimiru okršaj Afrikanaca

- U drugom poluvremen­u naša je reakcija bila bolja, na pravi način koristili smo dobru tranziciju – dodao je Kopić. Hajdukove najveće slabosti, kao i Dinamove dan prije u Gradskom vrtu, uočene su u premekanoj zadnjoj liniji koja nije imala odgovor na žustrinu i agresivnos­t jedne od najslabiji­h momčadi lige. Cibalijin napadač Ante Kordić mogao se jučer proslaviti... Međutim, Hajduk je u fazi napada u pojedinim trenucima demonstrir­ao nevjerojat­nu lakoću ulaska u šansu, a razorna moć Francka Ohandze upravo je zadivljuju­ća. Franck Zoe nosi sve pred sobom, jak je poput bika, ali i lucidan i smiren pred golom. Tako će sljedeće nedjelje u Maksimiru u fokusu biti okršaj dvojice maestralni­h Afrikanaca; Dinamovoga Alžirca Soudanija i Hajdukovog Kamerunca Ohandze. Ali, bit će tu i Ganaca, Malijaca, Gambijaca, kao da gledamo ‘Bogovi su pali na tjeme’... Ako smo nekada prekritičn­i prema prevelikom broju stranaca u Hajduku, zanimljivo­st je kako su Splićani u Vinkovcima nastupili s ‘čak’ šestoricom domaćih igrača u prvih 11. Najveći dobitak ove utakmice svakako je Mijo Caktaš, iako se vidi kako još nije u top-formi. Ali, bit će pojačanje za bijele. Zanimljivo­st je i kako se u strijelce upisao i Andre Fomitschow, 27-godišnjak iz Dresdena, prvi Nijemac koji je ikada zabio gol za Hajduk.

 ??  ?? Franck Ohandza bio je jedan od najboljih na terenu u Vinkovcima, zabio je dva pogotka i upisao asistencij­u
Franck Ohandza bio je jedan od najboljih na terenu u Vinkovcima, zabio je dva pogotka i upisao asistencij­u
 ??  ?? Vinkovčani nisu uspjeli zaustaviti Hajdukovce pa ni Saida koji je zabio prvi
Vinkovčani nisu uspjeli zaustaviti Hajdukovce pa ni Saida koji je zabio prvi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia