Večernji list - Hrvatska

Majka: Pretukli su mi sina. Policija: Nismo. Bio je pijan

“Našla sam ga u ćeliji s rukama na leđima kako povraća i pljuje”

- Ivica Beti, Marina Borovac ZAGREB

Podnijet ću i prijavu protiv policajca koji je ozlijedio mog malog. Proglasili su ga delinkvent­om – kaže ogorčena majka

Majka 17-godišnjeg mladića iz sela Svibovca Podravskog tvrdi da je njezin sin pretučen u policijsko­j postaji u Varaždinu. U policijsku postaju ušao je, kaže, neozlijeđe­n, a kad je u noći na nedjelju na poziv policije došla po njega, našla ga je krvavog, s napuknutim zubom i modricama.

U policiji je sve snimljeno

Optužuje policiju da su ga premlatili, što policija opovrgava, navodeći da se na snimkama videonadzo­ra jasno vidi što se dogodilo te da se u nalazu liječnika navodi da na tijelu nije imao masnica i da mu usna šupljina nije ozlijeđena. – Sin i prijatelj izašli su u subotu navečer u kafić na varaždinsk­om Korzu, no izbacivač ih je nakon nekog vremena otjerao. Ispred ulaza dočekala ih je skupina ne- poznatih mladića i počela provocirat­i pa je nazvao policiju koja ga je pokupila i odvezla u postaju – kaže majka, a policija potvrđuje kako provjerava­ju je li sukoba s nepoznatim momcima bilo. Sedamnaest­ogodišnjak je, tvrdi policija, bio totalno pijan pa su ga odveli u postaju kamo je po njega trebala doći majka. No navodno je mladić u postaji počeo divljati, psovati i prijetiti policajcim­a da će ih ubiti i zaklati, zbog čega su ga na kraju vezali lisičinama. – Rekli su da se u međuvremen­u dogodio incident, da mi je sin ozlijeđen, pritvoren i da dolazi Hitna pomoć. Jeza me prošla, tražila sam da mi ga odmah pokažu. Zatekla sam ga u jednoj sobi iza rešetaka, vezanog lisicama, s rukama na leđima, kako se guši, povraća i pljuje. Tražila sam da ga odvedu u bolnicu na rendgen, da ne bi imao i unutarnje ozljede. Zadržan je na kirurgiji na promatranj­u jer se žalio na bolove, a ispred njegove sobe jedno je vrijeme stajao policajac. Rekli su mi da je sin uhićen – kazala nam je majka. U policiji kažu da je Hitna u postaju dolazila dva puta zato što ga prvi put nisu uspjeli pregledati “jer je divljao”. Ponavljaju da je liječnik utvrdio da nije imao ozljeda i kažu da je u bolnicu otišao na inzistiran­je majke, zato što je kazao da je povraćao, što pripisuju pijanstvu. Majka se za pomoć obratila županijsko­m vijećniku Živog zida Marijanu Dominku, koji je bio i svjedok pretrage stana u kojem žive. Pretraga je obavljena u nedjelju jer je mladić policajcu prijetio ubojstvom pa se provjerava­lo ima li u stanu oružja.

Mama sprema prijave

– Dijete od 17 za mene je dijete i treba uvijek reagirati i zaštititi ga koliko tko može. OK, nek’ odgovaraju roditelji za to što je bio bez nadzora ako nije smio, ali neka i odgovaraju i oni koji primaju plaću da bi štitili interese djece – istaknuo je M. Dominko koji je izrazio sumnju da je policajac koji je iz istog sela kao i mladić prijavio prijetnju kako bi se prikrilo premlaćiva­nje. Policija je ustrajna u tome da prekoračen­ja ovlasti nije bilo pa će maloljetni­ka prijaviti zbog prijetnji i prisile prema policajcim­a. Mladićeva majka kaže da još nije vidjela snimke i da će danas otići tražiti da joj ih pokažu. – Podnijet ću i prijavu protiv policajca koji je ozlijedio mog malog. Ako mi dozvole. Proglasili su ga delinkvent­om – kaže.

Mladić je policajcu prijetio ubojstvom pa su u nedjelju službenici išli u pretragu stana

“Tražila sam da ga odvedu u bolnicu na snimanje, da ne bi imao i unutarnje ozljede”

 ??  ??
 ??  ?? Optužbe Sedamnaest­ogodišnjak tvrdi da mu je policija izbila zub i premlatila ga
Optužbe Sedamnaest­ogodišnjak tvrdi da mu je policija izbila zub i premlatila ga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia