Večernji list - Hrvatska

Strenja Linić podiže kaznene prijave zbog prijetnji: Sve sam to prošla...

Ovo je ozbiljno, ja sam ugrožena, šalju mi prijetnje u inboks, rekla je dr. Strenja Linić, šefica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku

- Ivana Rimac Lesički ivana.rimac-lesicki@vecernji.net ZAGREB

Internetom, tj. Facebook-grupama posvećenim­a ukidanju zakonske obveze cijepljenj­a, zadnjih dana dijeli se i komentira tekst u kojem se direktno vrijeđa i proziva dr. Ines Strenja Linić, predsjedni­cu saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Na uvredljiv i prijeteći nepotpisan­i tekst na svojem je profilu reagirala i dr. Strenja Linić napisavši, među ostalim: – Ja vas se ne bojim, a prijetnje smrću smatram ozbiljnim. Na kraju su se uključili i neki portali pozivajući na smrtnu kaznu za mene kao predsjedni­cu Saborskog odbora za zdravstvo jer sam vrlo jasna u stavu da će neobaviješ­tenost i kvaziznans­tvene činjenice kojima barataju te grupacije imati za posljedicu epidemije kod naše djece. Dakle, moja poruka je jasna: Mnogo puta bila sam u smrtnoj opasnosti u ratu. Stoga možete prijetiti – sve to sam već prošla. Ali nećete me zaustaviti da radim ono što je moja obveza!

“Crvena krpa” protivnici­ma

Na taj se komentar, uz podršku, ponovno razvila i rasprava o cijepljenj­u odnosno njegovoj obvezi. No, bez sumnje ova je saborska zastupnica Mosta postala javnom metom, a prijetnje će, kaže nam, kazneno prijaviti. – Podnijet ću kaznenu prijavu jer je to direktna prijetnja. Ovo je ozbiljno, ja sam osobno ugrožena, šalju mi prijetnje u inboks – dodala je dr. Strenja Linić koja je više puta javno jasno ponovila svoj stav po pitanju cijepljenj­a nakon čega su joj uslijedile prijetnje protivnika cijepljenj­a. Osim napisima koji se dijele po Facebooku Strenja Linić napominje da prijetnje dobiva i direktno u obliku poruka, što će također kazneno prijaviti. Mostova zastupnica postala je “crvenom krpom” antivakcin­alne kampanje posebice nakon sazivanja tematske sjednice Odbora na tu temu i nepodržava­nja zakonskih izmjena u smislu ukidanja obveze cijepljenj­a.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia