Večernji list - Hrvatska

Ljubav je pobijedila: Malena i Klepetan opet su zajedno

Dan prije čekala ga je do kasnih noćnih sati, a kad je stigao bila je u garaži

- Vedran Balen

Kasnije nego što je to uobičajeno, ali dva tjedna prije nego prošle godine, Klepetan je sletio na krov područne škole vedran.balen@vecernji.net jako nisko, blizu zemlje. Druge su je rode ovako lakše primjećiva­le, pa je već nagodinu oko njezina gnijezda oblijetalo njih nekoliko. Međutim, ona je izabrala Klepetana – kaže Stipa.

Svjetski raritet

Na put u 13 tisuća kilometara udaljenu Južnu Afriku Klepetan redovito odlazi oko 28. kolovoza, a Malena ga ispraća tužnim pogledom, ostaje sama i počinje brojiti dane do povratka. Sreća i ljubav opet stanuje u Brodskom Varošu. Do sada su Klepetan i Malena, uz Stjepanovu svesrdnu pomoć, odgojili 57 ptića, što je raritet svjetskih razmjera kada je o rodama riječ.

Samo neka je Klepetan sretno stigao, nije mi žao truda, kaže domar Stjepan Vokić

– Neke su rode još na putu, vrijeme im ove godine ne ide naruku. Čini se da se moj Klepetan pridružio onima koje su se usudile presjeći put i krenuti natrag preko Cipra. Čuo sam da su baš ovih dana ondje vidjeli jednu veliku grupu – govori Stjepan, kojem sada valja krenuti na posao. Idućih nekoliko mjeseci gotovo će svakodnevn­o morati odlaziti po ribu na 20-ak kilometara udaljene ribnjake. Ti će odlasci postati još intenzivni­ji kada na svijet dođu potomci. Iako zna da će mu ionako tanak kućni proračun sada biti opterećen dodatnim izdacima, nije mu žao, jer Malenu i Klepetana zavolio je kao vlastitu djecu. Njih su troje toliko dugo zajedno da su postali ovisni jedni o drugima. – Samo neka je Klepetan sretno stigao. Važno je da je on opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja. Nitko sretniji od nas troje – smije se Stipa.

 ??  ??
 ??  ?? Poznati i izvan Hrvatske O dugogodišn­joj vezi dviju roda prošle godine BBC je snimio i dokumentar­ni film
Poznati i izvan Hrvatske O dugogodišn­joj vezi dviju roda prošle godine BBC je snimio i dokumentar­ni film
 ??  ?? Pomladak Za svoje 16-godišnje veze Malena i Klepetan uz Stjepanovu pomoć podigli su 57 ptića
Pomladak Za svoje 16-godišnje veze Malena i Klepetan uz Stjepanovu pomoć podigli su 57 ptića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia