Večernji list - Hrvatska

Vrijeme je da trener Sixersa igračima prikaže Rockyja

- Dražen Brajdić

Košarkaši Philadelph­ije izgubili su u Bostonu i drugu utakmicu polufinala Istoka (103:108) pa su od finala udaljeni četiri pobjede drazen.brajdic@vecernji.net Košarkaši Philadelph­ia Sixersa izgubili su i drugu utakmicu polufinala doigravanj­a Istočne konferenci­je. Ovaj put, domaći Boston Celticsi slavili su sa 108:103 pa sa vodstvom 2-0 idu na dvije gostujuće utakmice u Philadelph­iji u kojoj, ne ožive li Sixersi, mogu i dovršiti seriju. Philadelph­ia je imala četvoricu dvoznamenk­astih startera (Reddick 23, Covington 22, Embiid 20, Šarić 14), ali i startnog razigravač­a Bena Simmonsa sa samo jednim uknjiženim košem i to iz slobodnih bacanja. Celticsi su mladim Australcu ušli u glavu. Zatvorili su mu prodore i linije dodavanja (pet izgubljeni­h lopti), a pustili su ga da šutira no kako je on, zapravo, očajan šuter nije se usudio šutirati više od četiri puta.

Nedostatna disciplini­na igre

I ovom prilikom, trener Celticsa Brad Stevens nadmudrio je kolegu Bretta Browna. Stevens se pokazao boljim ne samo taktički nego mu je i momčad igrala disciplini­ranije od Brownove koji je, recimo, dozvoljava­o centru Embiidu da se raspucava s trice (1-6). Dario Šarić odigrao je solidnu utakmicu. Imao je brojke u visini ovosezonsk­ih prosjeka (14 koševa, 9 skokova, 3 asistencij­e) no i on je igrač kojeg bi Brown mogao bolje koristiti. Baš kao što bi trebao razmisliti da li pokušati s hitronogim razigravač­em Markeleom Fultzom koji se na parket vratio tek krajem sezone, ali bi mogao donijeti taktičku raznovrsno­st, posebice u situaciji kada je Simmons taktički pročitan.

Sixersi, sjetite se Eaglesa!

No, Philadelph­ia je grad u kojem znaju kako je to iz kože postranika postati šampionom. O tome najbolje svjedoče igrači američkog nogometa Eaglesi, koji su zimus u Super Bowlu srušili velike favorite bostonske New England Patriotse, a i najslavnij­i filmski boksač Rocky je iz istog grada. Uostalom, tu je i domaća publika da pomogne da se njihovi ljubimci u Boston vrate sa skorom 2-2. Kad već nema bogzna kakvih taktičkih rješenja, Brett Brown bi u sobi za sastanke možda mogao svojim igračima pustiti neki od nastavaka Rockyja, a posebice ono kada kaže: - Nije važno koliko jako udaraš, nego koliko jak udarac možeš primiti i nastaviti dalje!!

 ??  ?? Dario Šarić odigrao je solidnu utakmicu, zabio je 14 koševa i imao devet asistencij­a
Dario Šarić odigrao je solidnu utakmicu, zabio je 14 koševa i imao devet asistencij­a
 ??  ?? Ben Simmons bio je očajan u drugoj utakmici.. Celtisci su ga pustili da šutira znajući da ne može pogoditi
Ben Simmons bio je očajan u drugoj utakmici.. Celtisci su ga pustili da šutira znajući da ne može pogoditi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia