Večernji list - Hrvatska

Riječanima drugo mjesto, Hajduk se prekasno probudio na Rujevici

Momčad Matjaža Keka povela je već u 2. minuti, Splićani su se dugo mučili

- Željko Janković zeljko.jankovic@vecernji.net ZAGREB

Rijeka je slavila 3:1, veći dio susreta bila bolja momčad i zasluženo osvojila drugo mjesto. Za Hajduk je zabio Said u 50. minuti Rijekin navijač jučer nije mogao pronaći ugodnije okruženje za provesti sunčano poslijepod­ne od onog na Rujevici. Jadranski derbi, prekrasan dan i Rijeka koja lakoćom pobjeđuje Hajduk. Frustriraj­uće loš i nemoćan Hajduk veći dio utakmice. Toliko loš da onima koji ga vole sigurno izaziva traume. Ni ljubav tu ne pomaže. Sa samo jednim udarcem u okvir gola u prvom poluvremen­u, onaj Gyurcin u 37. minuti. I to u taktičkoj formaciji koju nisu najbolje shvatili ni igrači na terenu. Trebala je to biti utakmica u kojoj će se rješavati naslov prvaka, barem su se tako nadali u oba tabora prije nekoliko kola. Ovako, u izravnom srazu za drugo mjesto, slavili su Riječani (3:1).

Pavičićev gol i asistencij­a

A u kojem će smjeru otići priča, jasno je bilo već u drugoj minuti kada je lopta Antonija Čolaka, nakon ubačaja iz kornera, u čudnoj putanji prevarila Dantea Stipicu i završila u mreži. Splićanima je dvadesetak minuta trebalo da prvi put organizira­no izađu na Rijekinu polovicu. Niti tada nisu zaprijetil­i... S druge strane Čolak i Acosty stalno su mučili splitsku obranu koja je ‘plivala’ praktično kod svakog Rijekinog napada. U takvim okolnostim­a jasno je bilo da je samo pitanje trenutka kada će Rijeka povećati svoje vodstvo. To se dogodilo u 36. minuti. Acosty se na vrhu šesnaester­ca poigrao s Borjom Lopezom, bacio ga driblingom na travu i opalio u Savvasov blok. No, lopta se odbila na Pavičićevu nogu na pet metara. Rijekin ofenzivni veznjak taj poklon nije odbio i svla- dao je Leticu. Važno je spomenuti da je Pavičić ubacio iz kornera kod prvog Rijekina pogotka. Kada zakaže sustav, onda vam je potrebna individual­na kvaliteta. Hajduk je, za hrvatske okvire, ima u Adamu Gyurcsu, zanimljivo­m mađarskom individual­cu koji je iz slobodnjak­a u 49. najavio buđenje bijelih. Samo minutu kasnije Said je dobio prvu pravu loptu u šesnaester­ac.

Lukavi Said nije bio dovoljan

Mudro se zagradio, s nemoćnim Punčecom na leđima, a onda iskosa lukavim i prizemnim udarcem svladao nemoćnog Simona Slugu. No, samo dva-tri (polu)raspoložen­a igrača, nije dovoljno. Kada se činilo da će Hajduk napokon ubaciti u višu brzinu, svoju momčad je ‘u kanal’ gurnuo Borja Lopez. Neoprezni Hajdukov stoper u 62. je minuti dobio drugi žuti, isključuju­ći, karton. Splićani nisu mogli pronaći balans u igri deset igrača u polju, s jednim manje, to je izgledalo - podjednako loše! A zadnjih pet minuta, bez ozlijeđeno­g Tomislava Juranovića (rame), nisu se Splićani uspjeli obraniti. Jakov Puljić u zadnjim je sekundama s crte ugurao loptu u mrežu za konačnih 3:1. Bio je to znak za Rijekine navijače koji se burno proslavili pobjedu u 149. Jadranskom deerbiju i proslava drugog mjesta na ljestvici.

43 PUTA su nogometaši Rijeke do sada pobijedili Hajduk, uz 56 poraza i 50 remija

Pokušao je Željko Kopić u završnici s Markom Futacsom u vrhu napada, nije pomoglo

 ??  ?? Slavlje nogometaša Rijeke nakon pobjede nad Hajdukom
Slavlje nogometaša Rijeke nakon pobjede nad Hajdukom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia