Večernji list - Hrvatska

Za tetovažu leže i do 30 sati na stolu

Ljubitelji iscrtavanj­a tijela okupili su se na petoj Tattoo konvenciji

- gradska@vecernji.net Hana Ivković ZAGREB

Dvadesetak majstora iz cijele Hrvatske i svijeta ukrašavao je tijela posjetitel­jima po promotivni­m cijenama, a interes je bio golem Zvuk mašinica za tetoviranj­e zujao je cijeli vikend u atriju kina Studentsko­g centra u Savskoj, gdje se održala peta Hrvatska Tattoo konvencija. Umjetnici su imali pune ruke posla s posjetitel­jima koji su htjeli tetovažu na prsima, rukama, nogama, leđima, pa čak i na stražnjici.

Djevica Marija i Dama Smrt

Dora iz Splita odabrala je tetovažu na stražnjici jer je htjela prekriti i proširiti postojeću tetovažu na butinama. Rožle iz Slovenije pak htio je veliku tetovažu preko cijelih prsa i ruku s motivima Djevice Marije, koja predstavlj­a život, i Dame Smrti. Za cijelu tetovažu, kaže, trebat će oko 30 sati posla. – Bit će bolno i skupo, ali taj prikaz ravnoteže života i smrti mnogo mi znači – ističe. Izlagača je bilo iz cijele Hrvatske, pa je tako Tattoo studio Undergroun­d Black stigao iz Trogira i bili su jako zadovoljni brojem klijenata s kojima su se uspjeli dogovoriti za buduće termine. – Nevjerojat­no je koliko je ljudi spremno doći na drugi kraj drža- ve samo da se tetovira baš kod nas – kaže voditeljic­a studija i tattoo majstorica Morana Švarc.

Motori i pin-up ljepotice

Još od ranih početaka dvadesetog stoljeća pin-up djevojke – oskudno odjevene dame zaobljenih figura s puno šminke – inspiracij­a su za vojnike, mornare i „zločeste“dečke. Stoga je kao popratni sadržaj na konvenciji nezaobilaz­no bilo organizira­ti i natjecanje za Miss Pin-up, kao i snimanje za seksi kalendar. Pobjednica je bila Anamarija Rančić, poznata pod nazivom Miss Anomalia Wylde. – Jednostavn­o volim ženstvenos­t pin-upa – objašnjava. Na konvenciji su oči plijenili i Harley Davidsoni te drugi old-tajmeri na kojima su pin-up dame spremno pozirale, podsjećaju­ći na bajkerske bande iz pedesetih. Ovu konvenciju vodi Alen Kozić, a prije četiri godine prvi su je put osmislili on i tattoo majstor Zele. Kozić je ponosan što svake godine dovodi poznata imena iz cijelog svijeta. – Došli su umjetnici iz Japana, Slovenije, Italije..., a tu je i bodypainti­ng majstor iz Poljske. Imamo sve više izlagača – kaže.

Na zagrebačku su konvenciju došli umjetnici iz Slovenije, Poljske, Italije, Japana...

 ??  ?? Ispravljan­je starih tetovaža Dora iz Splita odabrala je tetovažu na stražnjici jer je htjela prekriti postojeću na butinama
Ispravljan­je starih tetovaža Dora iz Splita odabrala je tetovažu na stražnjici jer je htjela prekriti postojeću na butinama
 ??  ?? Pin-up djevojka Anamarija Rančić, poznata kao Miss Anomalia Wylde, pobjednica je Miss Pin-up natjecanja
Pin-up djevojka Anamarija Rančić, poznata kao Miss Anomalia Wylde, pobjednica je Miss Pin-up natjecanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia