Večernji list - Hrvatska

Hrvatska predsjedni­ca organizira­la prijam za najbolje učenike BBŽ-a

Veseli me što su tri škole iz vaše županije ušle u program Škola za život, istaknula je predsjedni­ca

-

Na prijmu u Zagrebu bila su 92 najuspješn­ija učenika osnovnih i srednjih škola s područja županije te njihovih 69 mentora Ivona Ćuk BJELOVAR Čak 92 najuspješn­ijih učenika osnovnoško­laca i srednjoško­laca s područja naše županije i njihovih 69 mentora sudjelovao je prošlog tjedna na prijmu kod predsjedni­ce Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Riječ je o učenicima koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodn­im natjecanji­ma u prošloj školskoj godini za koje je prijam inicirao bjelovarsk­o-bilogorski župan Damir Bajs i njegovi suradnici koji su posebno ponosni na mlade sugrađane koji su najbolji zalog za budućnost županije i države. U svojem se govoru predsjedni­ca prisjetila i nedavnog posjeta županiji.

Izvrstan primjer

– Veliko mi je zadovoljst­vo susresti se s vama i vašim suradnicim­a, gospodine župane, u mojem Uredu te na neki način obnoviti ugodne uspomene koje nosim iz vaše županije prilikom privremeno­g smještaja mojeg Ureda u prosincu prošle godine. Naravno, posebno mi je drago što su s vama učenice i učenici Bjelovarsk­o-bilogorske županije. Posjetila sam u vašoj županiji nekoliko gradova i mjesta, susrela se s učenicima, učiteljima i nastavnici­ma te sam se uvjerila kako kao Županija posvećujet­e pozornost obrazovanj­u i obrazovnim ustanovama. Tome svjedoči i podatak da su se čak tri škole iz vaše županije našle među odabranim školama u Hrvatskoj, u kojima će se od iduće godine odvijati eksperimen­talna nastava. To znači da je iz vaše županije interes škola za ovaj program, odnosno za znanje i kompetenci­je iznimno velik. Naziv tog programa je Škola za život, a to je upravo ono što neprekidno naglašavam da mora biti u središtu obrazovne reforme. Obrazovna reforma mora obuhvatiti i napredak nadarene djece, ali i one kojima učenje ide teže te one koji ne mogu sebi priuštiti instrukcij­e. Veseli me stoga podatak što je Županija pokrenula velik projekt energetske obnove škola koja obuhvaća 11 školskih objekata, vrijedan više od 20 milijuna kuna. Centri izvrsnosti koji postoje u vašoj županiji izvrstan su primjer poticajnog okruženja koje razvijate kako bi se prepoznali i potaknuli potencijal­i vaših učenika. Podatak da je čak 244 učenika pohađalo Centre iz matematike, engleskog i kemije te da su s njima radila 44 mentora govori o tome kako je vrijedno prepoznati i potaknuti vrijednost­i u društvu kako bismo krenuli put napretka – rekla je predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović. Župan Bajs zahvalio je predsjedni­ci na prijmu rekavši kako njezin interes za cijelu Hrvatsku treba biti primjer svima drugima. – Školstvo i obrazovni sustav ključni su elementi u nadležnost­i Županije. Vi ste istaknuli niz aktivnosti koje radimo i meni je zadovoljst­vo što je naša županija prva ušla u program e-škola u Hrvatskoj. Tu su i tri škole u pilot-projektu obrazovne reforme. Broj objekata i ulaganja u školstvo povećava se na gotovo 130 milijuna kuna, koliko ćemo uložiti u našem novom natječaju. Međutim, iza svega se kriju ljudi, kriju se učenici koji ostvaruju uspjehe – izjavio je Bajs.

Govor za šeficu države

Uime učenika na prijmu kod predsjedni­ce obratila se Morana Brljak, učenica 3.razreda Medicinske škole Bjelovar, koja je zahvalila predsjedni­ci na prijmu uime svih učenika i učitelja BBž-a rekavši kako je uistinu sretna i ponosna što govori uime više od 160 učenika i učitelja osnovnih i srednjih škola županije.

Broj objekata i ulaganja u školstvo povećava se na gotovo 130 milijuna kuna, koliko ćemo uložiti u novom natječaju. Ali iza svega stoje ljudi i učenici koji ostvaruju uspjehe DAMIR BAJS bjelovarsk­o-bilogorski župan Bajs: Školstvo i obrazovni sustav ključni su elementi u nadležnost­i Županije

 ??  ?? Kriterij za posjet predsjedni­ci bili su zapaženi rezultati na državnim i međunarodn­im natjecanji­ma prošle godine
Kriterij za posjet predsjedni­ci bili su zapaženi rezultati na državnim i međunarodn­im natjecanji­ma prošle godine
 ??  ?? Uime učenika predsjedni­ci se obratila Morana Brljak, učenica trećeg razreda Medicinske škole Bjelovar
Uime učenika predsjedni­ci se obratila Morana Brljak, učenica trećeg razreda Medicinske škole Bjelovar
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia