Večernji list - Hrvatska

Zna njemački, s trenerom može turski

Emotivno mi je bilo gledati Dinamo, mislio sam da ću još igrati prije Stuttgarta

- Robert Junaci ZAGREB

Trener Stuttgarta je Turčin, a Sosa je turski naučio gledajući turske sapunice, njih i filmove gleda radije nego nogomet

Trčao je s igračima Dinama po travnjaku, nosio majicu “Prvaci 2018.” i veselio se naslovu prvaka koji je nakon pobjede plavih nad Interom (3:1) proslavlje­n u Maksimiru. No, u toj utakmici nije igrao zbog ozljede, gledao je plave s tribina na kojima je bilo dosta ljudi, svakako više od očekivanja. – Sve je bilo dosta emotivno, a pogotovu meni jer ovo mi je posljednji izlazak na ovom stadionu. Možda bude kasnije, ali sigurno posljednji za sljedećih nekoliko godina. Lijepo je bilo na toj posljednjo­j utakmici, a meni je svakako žao što nisam igrao, želio sam odigrati bar još jednu utakmicu – rekao je Borna Sosa koji se seli u Njemačku, potpisao je i službeno je predstavlj­en u Stuttgartu.

Neće ga biti u Vinkovcima

Šteta je što Borna Sosa neće odigrati svoju oproštajnu utakmicu za Dinamo, nije ga bilo u srazu s Interom na kraju prvenstva, a očito je da ga neće biti ni u srijedu u finalu kupa. – Benković i Gojak mogli bi se vratiti u konkurenci­ju, ali ne i Sosa, on nije uopće trenirao – kazao je trener Nenad Bjelica, a i sam je Sosa potvrdio: – Nažalost, zbog ozljede ne vjerujem da ću moći i žao mi je. Što može Dinamo u finalu protiv Hajduka? – Dinamo protiv Hajduka može uvijek i jedino pobijediti. I onda se okrenuo onome što je pred njim. – S obzirom na to da se sve već “odigralo”, u glavi se već spreman, znam što me tamo čeka, kakva je to liga, kakav je klub Stuttgart. Prvo, nije lako igrati pred 60.000 ljudi, treba se prilagodit­i na drukčiju ligu. Josip Brekalo proveo je dio sezone u Stuttgartu, je li vam dao kakve savjete? – Naravno, pa Josip mi je najbolji prijatelj, čujemo se svaki dan. Veseli me što mu je sjajno krenulo u Wolfsburgu, nadam se da će ostati u Bundesligi. Nakon velikog potpisa za Stuttgart, Sosino se ime našlo na popisu izbornika Zlatka Dalića, barem onom širem. – Za nešto takvo nemam riječi, nema veće časti nego dobiti poziv u A reprezenta­ciju, nema sretnijeg od mene – kazao je Sosa.

Hiperaktiv­ni klinac

Hoće li se naći na konačnom popisu za Rusiju, tek ćemo vidjeti, no u 40 utakmica koliko je odigrao za Dinamo pokazao je golem potencijal i Dinamo će jako nedostajat­i. Kad je potpisao za Stuttgart, Nijemci su ga nahvalili, a sigurni smo da će im se još više svidjeti kad čuju da zna njemački. – Naravno da znam, s njemačkim nemam problema – kaže Borna. Govori Sosa još nekoliko jezika, a trener Stuttgarta Tayfun Korkut s njim sigurno neće imati komunikaci­jskih problema. Jer, Borna govori i turski. Što može Dinamo protiv Hajduka? Uvijek i samo pobijediti – kaže Borna Sosa – Nisam puno gledao nogomet, pogledam kakav derbi, ili Barcelonu, ali više sam volio filmove i serije. Tako sam gledao i turske sapunice i naučio turski, jako volim taj jezik, mogu govoriti, tečno prevoditi – rekao je nedavno ovaj mladić koji je i kao klinac bio prilično neobičan. Bio je hiperaktiv­an, testove je znao pisati stojećki zbog uzbuđenost­i, volio je matematiku i fiziku, ima neobičan dar da na brzinu izbroji koliko slova ima u rečenici... No, ono najvažnije, odličan je lijevi bek.

 ??  ??
 ??  ?? Borna Sosa silno talentiran­i beranič odlazi u Stuttgart kao prvak Hrvatske
Borna Sosa silno talentiran­i beranič odlazi u Stuttgart kao prvak Hrvatske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia